Témakörök

Itt található minden témában hosszú részletes beszámolót találsz. Hírek, elemzések, tudásanyagot lelsz fel az oldalon.

A tartalmak szabadon felhasználhatóak és megoszthatóak forrásmegjelöléssel.

videó szerkesztés

Témakörök

Videószerkesztés gyorstalpaló

A témakörök aloldalon csoportosítva megtalálod a leggyakrabban használt kifejezésekkel kapcsolatos híreket, információkat és tudásanyagokat. A weboldalam témájához igazodva leggyakrabban videó készítés és szerkesztés témában fogtok találni egy-egy ismeretőt.

Ha még új vagy a videószerkesztés világában és szeretnéd elsajátítani az alapokat akkor érdemes a Videószerkesztés gyorstalpaló cikkel kezdened. Ebben a cikkben leírm, melyek azok a leggyakrabban használt vágáshoz szükséges műveletek , amelyek a legtöbb videószerkesztő programban megtalálhatóak. A cikkemben az Adobe Premiere Pro program volt a segítségemre, amelyet ti is díjmentesen letölthetted a hivatas weboldalról vagy megvásárolhatjátok.

A videószerkesztés gyorstalpalóban a program telepítését követően vázlatszerűen bemutatom az Adobe Premiere Pro programon belül látni fogod, hogyan tudsz:

  • videókat, zenéket és képeket importálni
  • feliratokat a videódhoz hozzáadni
  • zenét és hangeffeketet a videódhoz hozzáadni
  • illetve az egyes vágáshoz kapcsolatos gyorsbillentyűk és funkciók is segítségedre lesznek, mint pl.: videók szeletelése, hangerő nvelése, csökkentése, lejátszási sebesség gyorsítása…

Végül miután a videódat megvágtad olvashatsz arról, hogyan tudod véglegesen kimenteni és videóba összefűzni a szerkesztett tartalmaidat.

videó szerkesztő program

7 legjobb videószerkesztő program 2024-ben

A lista saját tapasztalat alapján készült , nem kőbe vésett természetesen a prioitás mindnekinél más és más lehet függően attól, milyen kezelőfelületet használt, ,melyik elrendezést illetve termékcsaládod kedveli jobban. 

A TOP 7-es listában a következő videó szerkesztő programokról olvashatsz néhány sort a legfőbb jellemzőikről.

Mindegyik programnál szerepelnek a sajátosságok, előnyök és hátrányok valamint az adott szoftver rendszerigénye.

video konvertálás

Videó konvertálás 10 lépésben

Ebben a cikkben arról lesz szó milyen lépseken kell ahhoz végigmenned, hogy egy videóformátumot egy másik videóformátumba ments, azaz konvertálj.  A lépések logikailag a következőképp épülnek fel minden videókonvertáló esetében, legyen az egy online megoldás vagy egy meglévő videószerkesztő program.

  • Kiválasztod a forrásfájlt
  • Elhelyezed a konvertáló alkalmazáson belül
  • Megkeresed a kimenteni kívánt videóformátumot és beállítod
  • Végül Rendereled, mented a forrásfájlodat a célfájloddá

Tudásanyag hírek

Legutóbbi cikkek videószerkesztés,
animáció készítés témában

Hogyan vágjunk videót

Hogyan vágjunk videót

Hogyan vágjunk videót Adobe Premiere Pro-ban: Kezdők útmutatója Az Adobe Premiere Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő program a piacon, professzionális funkciókkal és intuitív felülettel....

bővebben
Drón felvételek készítése

Drón felvételek készítése

Drón felvételek A drón felvételek egyre népszerűbbek a fotó- és videószerkesztés világában, hiszen lehetővé teszik, hogy lenyűgöző képeket és videókat készítsünk a levegőből.  Egy távirányítású...

bővebben
Képernyőfotó készítése

Képernyőfotó készítése

Mi az a képernyőfotó? A képernyőfotó egy olyan kép, amely megmutatja, hogy mi látható a számítógép, a mobiltelefon vagy más eszköz képernyőjén egy adott pillanatban. A képernyőfotók hasznosak...

bővebben

Árajánlat kérése

Cím

8220 Balatonalmádi
Gábor Áron utca 8.

Telefonszám

(+36 ) 70 -882 6370

Share This