SZOLGÁLTATÁSAIM

 

Mivel foglalkozom?

EGYSZERŰ STATIKUS HONLAPOK

Bármilyen típusú honlapra van szükségünk, akár csak egy egyszerű leíró statikus honlapra, akkor is szükségünk van egy domain névre. Ma már számos tárhely szolgáltató közül válogathatunk, ahol domain nevet is tudnak bzitosítani legtöbb esetben 1 év időtartamra pár ezer forintos díjazással. Ha mégse lenne egyedi aznosítónk az elején segítek a megfelelő domain név kiválasztásában. A statikus típusú oldalnál minimális webprogramozás, javarészt HTML, Javascript és CSS-el dolgozom, amit  eleinte azoknak ajánlanék akik belelátnak ezeknek a leíró nyelveknek a szintaktikájába és ha későbbiekben a honlap elkészítése során úgy döntetnének, hogy megszeretnék újítani, egy képpel, szöveggel, videóval bármilyen tartalommal a honlapjukat képesek legyenek belelátni a kódolásba és maguk tudják kiegészíteni a későbbiekben az apróbb frissítéseket. Ha valóban egy egyszerű leíró oldalt szeretne, pl.: cégismertető, bemutatkozás, pár kép -fotó , videó illetve elérhetőség megjelenítésével és nem egy mindig megújuló bejegyzésekkel, frissítésekkel tarkított weboldalt akar, kezdetben ezt ajánlanám. Ahhoz, hogy kicsit belelássunk milyen típusú oldalakról van szó kérem tekintse meg az alábbi mintákat.

DINAMIKUS HONLAPOK

Az eddigi megrendelések alapján úgy tapasztalom a legtöbben a dinamikus típusú oldalak mellett döntenek, nem csak a látványos letisztult , animációkkal tűzdelt megjelenése miatt , hanem a legfontosabb szempont az ügyfeleknél, hogy a saját weboldalukat, mindenféle programozói tudás nélkül tudják megújítani. Ennek az elkészítésénél egy CMS – (Content Management System) típusú weboldalak egyikén szerkesztem meg az alapoldal tartalmát. Lehet ez akár WordPress, Joomla, Drupal vagy bármilyen más ismertebb tartalomkezelőben készített weboldal, amelyhez felhasználói illetve adminisztátori jogosultságot tudok biztosítani a honlap elkészítése után, ahol már egy-egy újabb tartalomnak a feltöltését , blogok, bejegyzések létrehozását vagy akár bámilyen típusú multimédiás tartalomnak a szerkesztését képes legyen bárki elsajáítani minimális gyakorlás és megfigyelés útján. Nem minden esetben állapítható meg a különbség első látásra egy statikus oldallal szemben, mindkettő típusú oldalt, ugyanolyan szépen ellehet készíteni, azonban ha mégis a dinamikus típusú oldalak meleltt döntenénk saját magunk fogjuk tudni későbbiekben elvégezni a frissítéseket. A kezdetekkor és természetesen a későbbiekben is bármilyen típusú kérés esetén elmutatom, azokat a funkciókat ,amelyeknek az ismerete megkönnyíti a felhasználó későbbi munkáját is. Néhány dinamikus típusú oldalra egy-egy minta.

WEBÁRUHÁZAK

Webáruházak készítésekor különösen fontos figyelmet kell szentelnünk a biztonságra és egy webshop esetében mivel a célunk az lenne, hogy az állandóan megújuló termékeket aktualizáljuk, az árakat frissítsük, illetve képeket feltölthessünk ezért ennél a típusú oldalnál nélkülözhetetlen, hogy a megrendelő ismerje majd egy, az ő általa választott CMS (Content Management System) rendszerben, mint pl.:(WordPress, Drupal, Joomla,Magento…) elkészített honlapnak az adminisztrátori felületét. A webshop készítésekor a legfontosabb elemek közé tartozik, hogy milyen típusú fizetésben gondolkodunk (Paypal, Bankkártya, Utánvét, Egyéb..) illetve készüljünk fel arra, hogy a termékek feltöltése olykor időigényes lehet, hogy ha mindegyikről megfelelő minőségben szeretnénk termékismertetőket és fotókat társítani.  Természetesen arra is van lehetőség, hogy a honlap készítésekor egy állandó termékállománynak a feltöltését ismertetőkkel , fotókkal együtt elvégzem, illetve a későbbiekben szintén bemutatom, melyek azok a menüsorok, állományműveletek, amelyek nélkülözhetetlenek egy termék hozzáadásánál. Elengedhetetlen egy ilyen vállalkozásnak az elején egy jogász vagy könyvelő tanácsának a kérése, aki segíti a munkánkat azzal, hogy tájékoztat bennünket milyen általános szerződési feltételeket illetve jogi ismeretetőket kell szerepeltetni a honlapon, hogy az megfelelőképp, a mai tudásunk szerint minden követelmények megfeleljen. Ha minden apróbb – nagyobb alkotóelemet a helyére tettünk, akkor az adminisztártori jogosultságoknak az átadása és az alapműveletek ismertetése után készre átadom a honlapot a további működtetésre.   Néhány minta megteintéséhez kattinstunk az alábbi linkre.

VIDEÓVÁGÁS, ANIMÁCIÓS KISFILMEK

Korábban felvett ,rögzített videófelvételeknek egyéni igény szerinti szerkesztését, vágását vállalom, továbbá animációs kisfilmeknek a létrehozásában is keressen bátran. Egyik nagy szenvedélyem a honlapkészítés mellett a videószerkesztés és mindig ügyelek arra, hogy másodpercnyi pontossággal precíz munkát adjak ki a kezemből, szükség esetén akár többszöri átnézéssel és javításokkal.  Munkám során nagy szenvedéllyel vetem bele magam a nyersanyagnak a szerkesztésében és átalakításában. Minden együtt elvégzett munka után nincs annál nagyobb motiváló tényező számomra, mikor egy olyan kéréssel fordulnak felém, amivel előtte még nem találkoztam és az a folyamat ami a ötlettől egészen a videó megvalósításáig tart végtelen nagy lelkesedéssel tölt el , legyen az már egy korábban jól bevállt videószerkesztési technika vagy egy új eddig még nem használt munkafolyamat. Minden alkotást megelezően fontos lépésnek tartom, hogy legyen összeállítva egy szinopszis másodpercnyi pontossággal, hogy az utómunka minél tökéletesebbre sikerüljön. A  munkavégzés során legelőször a nyers videók vagy fotók importálását követően megkezdem a videószeletek  feldarabolását, zenéhez, hangeffektekhez illetve felirathoz való illesztését. Külön rétegben ha a megvágott videó vagy a szinopszis úgy igényli v izuális effektek és áttűnések használatával is nagy hatást tudunk elérni. Ha felkeltettem a figylemét tekintsen meg néhány mintát az alábbi linken

 

"A világ legtöbb fontos dolgát olyan emberek érték el, akik akkor is tovább próbálkoztak, amikor már semmi sem segített."

(Dale Carnegie)

"Ha sikeres akarsz lenni, a dolog nagyon egyszerű. Érts ahhoz, amit csinálsz! Szeresd, amit csinálsz! És higgy abban, amit csinálsz. Igen, ilyen egyszerű ez."

(Will Rogers)

"Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy tovább adni azokat, akkor azok birtokolnak téged. Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod eltűnik. Ha kisajátítod, tönkreteszed. Tartsd szabadon és örökre a tiéd marad."

(Buddha)

“Ne várj, a legjobb alkalom soha nem fog elérkezni. Kezdj hozzá ott, ahol éppen most vagy, és használj bármilyen eszközt, ami csak a kezedbe kerül, hiszen a legjobb szerszámokat útközben úgyis meg fogod találni.” (Napoleon Hill)
Share This