Vicces Tiktok videó készítése

Számtalan módja van annak, hogy videót gyárts Tiktokra. Vicces tiktok videó készítése történhet úgy is, hogy egyszerűen felveheted mobiltelefonról, megvághatsz egy filmjelenetet és közzéteheted azt a számítógépedről is. Ha a tiktok videókat pörgeted talán  nem árulok el új dolgot , ha azt mondom rendkívül rövid tartalmakat találsz itt. Ma már igen könnyű videókat gyártani és viszonylag könnyű is nézettséget szerezni.

Először bemutatom milyen videó típusokat találsz itt, majd kitérek rá milyen technikával tudsz készíteni tartalmakat.

Mémvideók Vicces Tiktok videó készítése

Egy fajta jelenségről készített mémek, melyek futótűként terjednek a világhálón. Ezer egy ilyet találsz. Biztos ismered, amikor elvonul a srác a barátnőjével az utcán, majd a srác hátrales, mert elhalad mellettük egy másik nőstény. J Ezer különböző változatot lehet ebből a mémből is legyártani videó  vagy kép és felirat formájában.

Hogyan láss hozzá egy ilyen videóhoz? Játszd el az egyes vicces jeleneteket te magad vagy a barátaid segítségével, esetleg öltözz be jelmezbe a még nagyobb hatás elérése érdekében. A felvett nyers kisvideót akár rögtön közzé is teheted, de ha felirattal és egy odaillő zenével látod el pluszban még élvezetesebb lehet a kisvideód.

Hogyan szerkeszted utólag a kisvideókat? Ilyenkor lesz szükséged egy egyszerűbb vagy profi videó szerkesztőre. Korábbi cikkeimben többször megosztottam milyen videószerkesztők közül választhatsz és hogyan használd azokat. Néhány példa videóvágó programra: Adobe Premiere Pro, Corel Video Studio, Edius. Minimális angol nyelv tudással és egy kis számítógépes érzékkel ma már könnyedén nekiállhat bárki egy-egy videó utómunkálatainak.

Egy gyorstalpalóban írtam arról, melyek a legfontosabb műveletek , amiket nézz át és próbáld ki te magad is a használatukat.

Meme guy look back, vicces tiktok videó készítése
Meme guy look back, vicces tiktok videó készítése

Zenés videók, AMV-k

Amv rövidítése Anime Music Videos, de ezek a zenés videók nem kell hogy Animéhez kötődjenek bármilyen más film vagy médiatartalom alá helyezhetsz el zenei aláfestést. Ha egy az egyben aláteszed egy videó alá, nem feltétlenül lesz az sikeres. Zene hozzáadásakor ügyelj a ritmus váltásokra, a zene mondandójára és igyekezz odaillő jeleneteket bevágni és az éles ritmusváltásnál érdemes a jelenetet is élesen megvágni, akár egy dinamikus slide effektel elvágni azt.

Vicces megoldás

lehet is az, hogy egy teljesen abszurd jelenethez egy ellentmondásos zenét illesztesz be. A példa abszurd lesz de tegyük fel van egy őrült hörgős metál zene amit bevágsz egy teljesen nem odaillő karakterhez, pl egy kedves törékeny teremtéshez, ami égbekiáltó hangon kezd el hörögni a metál zenére.

Ez csak egy példa a sok közül ,de ha már láttál néhány vicces zenés alkotást kísérletezhetsz te magad is. Nem feltéltenül kell azonban, hogy mindig a vicces tartalmat közelítsd meg.

Ha kellő tapasztalatot szerzel

és rutint és jártas vagy a videószerkesztő programok használatában, akkor egy ízlésesen megvágott a jó üzemben használt effektek, átmenetek és feliratokkal is sikert érhetsz el. Egy dologra azonban figyelned kell ha zenés  videókat készítesz. Miután elkészítetted és feltöltöd azt Tiktokra gondosan ügyelned kell arra, hogy a jogvédett zenei tartalmakat a Tiktok nem fogja neked megjeleníteni és a videóid elnémulnak.

2024 februárjában írom ezt a cikket, ami azért fontos mer pár hónappal ezelőtt volt a nagy tiktok botrány ahol több zenei előadóval ellátott zenés videók egyszerűen némításra kerültek. Ezért van az, hogy több alkalommal néma videót dobhat fel neked a tiktok, mert a jelen állás szerint olyan történések mozognak a háttérben, amelyek nagy kihatással vannak a zenei videókra.

Éppen ezért jelenleg amíg a probléma meg nem oldódik vagy ha így marad, azt javaslom egyenlőre jogdíjmentes zenei tartalommal lásd el a videóidat és úgy oszd meg a Tiktokon. Miért fontos ez? Könnyen lehet, hogy te is úgy jársz mint sokan mások, köztük én is , hogy akár több 10 ezres, 100 ezres vagy akár milliós nézettségű tartalmad némításra kerül, ami pár hónapja egy éve még simán átment a jogvédett tartalmi szűrőn. Legyetek körültekintőek és kövessétek nyomon mindig mi az amit, feltölthetted és mi az, amit inkább kerüljetek!

zenés videó
zenés videó

Szinkron paródiák, Vicces Tiktok videó készítése

Régi műfaj, de sose lehet betelni vele. Veszel egy film vagy anime jelenetet, összeültök haverral egy sör mellett és lekezditek alámondani a jobbnál jobb ötleteiteket a szereplők beszéde alá. Próbáltok ügyelni arra, hogy a szájmozgás , hanglejtés egyezzen a szinkronizált karakterével, vagy film szereplőjével.

Ha nagyon elcsúszna a hang vagy nem jó ütemben veszitek fel, egy jó vágó vagy egy minimáis utómunka mindig segíthet rajtatok. Még nagyobb hatást érhettek el ha  szinkron mellett szintén megfelelő zenével, hangeffektekkel és akár felirattal látjátok el a videótokat.

Alámondásos videók, Vicces Tiktok videó készítése

Mondhatni a szinkron paródia ellentéte. Ilyenkor nem te szinkronizálsz legfortélyosabb ötleteiddel egy már meglévő jelenetben lévő film szereplőt, színész, színésznőt vagy akár egy anime figurát. Ebben az esetben egy már szinkronizált vagy más által közölt hanganyagot, tartalmat teszel a te saját beszéded alá.

Talán ez az egyik leglustább és leggyorsabb műfaj amit rögtön publikálhatsz is. Egy dologra kell figyelned, hogy ugyanúgy tátogj, ahogyan megszemélyesíteni kívánt színészt próbálod előadni.

szinkron videó, vicces tiktok videó készítése
szinkron videó, vicces tiktok videó készítése

Személyes böszmeségek

Na ez egy oylan műfaj, ahol a lehetőségek tárháza végtelen. eélg kötbe nézned pár percig pörgetned a Tiktokot és  legagyamentebb dolgokkal találkozhatsz. Érthetetlen, nevetséges, röhejes, abszurd videók tömkelegével. Szerintem ide nem kell senkinsek se a szomszédba mennie ötletért vagy ha igen pár videót ha megnézel te magad is képes leszel feltenni akár a semmiről vagy egy minimális közlendődről a véleményedet , tartalmadat.

no comment, szinkron videó, vicces tiktok videó készítése
no comment, szinkron videó, vicces tiktok videó készítése

Vállalkozás tippek

Vannak ,akik a z üzleti részét nézik a Tiktoknál is. Ugyan a rövid videók a népszerűek elterjedtebbek és felkapottabbak, de nem régiben a Tiktoknál is megjelentek a hosszabb tartalmú videók is. Ilyen lehet ha valaki egy filmjelenetet szeretne megosztani vagy akár egy hosszabb előadást tenne közzé. Ez is mint sok minden más is, mind mind reklámok elhelyezésénél jönnek jól , amellett hogy még akár értelmes hosszúságú videókat is találhattok.

vállalkozás tippek
vállalkozás tippek

Nah de térjünk vissz a tippekre, útmutatók, leírások, személyes tapasztalatok kerülnek fel ebben a témában, auto transcript-el, auto feliratozással akár ellátva. Igen hasznos lehet ha saját jól bevált tapasztalataidat, amiben sikereket értél el megosztod másoknak is. Míg az érdemeket és a sikereket többször inkább eltiltkolnak vagy fizetőssé tehetnek egy páran, kifizetődő lehet ha tényleg releváns érdemi tartalmakat ingyenesen is közzéteszel ezzel segítve másokon és természetese magadon  is.

Tutorial-ok, útmutatók

Nem kell, hogy vállalkozással kapcsolatos útmutató legyen. Itt lehet bármilyen tuorialról szó. akár egy leves elkészítésének a receptje és a folyamatát rögzíted majd közzéteszed a Tiktokon. Az a gyönyörű az egész videós tartalo mgyrátásban, hogy nem kell az egy óürát feltöltened, amg fő a levesed, hanem elég öszevágva a főbb léyneges, érdemi pontokat egymáshoz illesztve fél- egy percben megosztani.

Bármilyen más témára átvetíthető ez csak egy példa a sok közül. Természetesen ennél a műfajnál is sokat segít, ha felirattal látod el a vidóidat.

útmutatók
útmutatók

Vicces videók

Egyik személyes kedvencem, mikor tegyük fel egy filmjelenetből egy abszurd jól átélhető videót gyártasz, amivel mosolyt csal a másik arcára. Itt is zneével, feliratokkal és jól időzített, vágással nagy sikert érhetsz el ,amelyen mások is jól szórakoznak. Egy ilyen példa lehet, mikor egy szereplő készül aludni egy fél perces videót vághatsz arról, amelyet úgy feliratozol:

„Amikor 5 percre visszaalszol” Lényegében első képkockáknál mutatod, hogy 5:00 van, visszaalszik a szerplő pár pillanat múlva kinyitja a szemét és máris 8:00-t írsz be, ezzel egy komikus helyzetet teremthetsz. Ezer egy példát lehetne itt is meríteni, azt javaslom nézegesd gyűjts ihletet és minimális videószerkesztési ismeretekkel készíts el első videódat.

Ha úgy látod az egyik műfajod a felsoroltak közül sikeres lehet, érdemes folyamatosan tartalom gyártásban kezdened. Fel kell mérned mi a célod a videókkal, szórakoztatni akarsz, vállalkozni.. legyen az bármi ha felfedezted miben vagy sikeres, milyen tartalmakat tudsz gyártani és megosztani, érdemes azt a vonalat meglovagolni és hasonló témákban megosztani a tartalmakat rendszeresen.

A végére hagytam neked néhány hasznos linket, ami érdekelhet videó szerkesztés és animáció készítés témában.

Ha a tanulás mellett szeretnél kérni egy vágott videótartalmat, akkor megtudsz keresni a kapcsolattartási űrlapon, illetve előtte tudsz tájékozódni a videószerkesztés és animációkészítés menüpontok alatt.

referenciáim fül alatt megtalálod korábban készített munkáimat.

Share This
Share via
Copy link