Hogyan vágjunk videót Adobe Premiere Pro-ban: Kezdők útmutatója

Az Adobe Premiere Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő program a piacon, professzionális funkciókkal és intuitív felülettel. Akár kezdő vagy, akár profi, ez a cikk végigvezet a videóvágás alapjain a Premiere Pro-ban.

1. Importálás

 • Nyissa meg a Premiere Pro-t, és kattintson a „Fájl” > „Importálás” menüre.
 • Válassza ki a vágni kívánt videókat és kattintson a „Megnyitás” gombra.
 • A fájlok bekerülnek a „Projekt” panelbe.
Videóvágás

2. Vágás

 • Húzza át a videókat az „Idővonalra”.
 • A vágáshoz használja a „Szerszámok” panelen lévő „Pengék” eszközt.
 • Kattintson a vágni kívánt pontra a videón, majd nyomja meg a „Vágás” gombot.
 • Törölje a felesleges klipeket a „Törlés” billentyűvel.

3. Áttűnések

 • Áttűnések hozzáadásához kattintson a „Szerkesztés” > „Effektusok” menüre.
 • Válassza ki a kívánt áttűnést a „Videoátmenetek” mappából.
 • Húzza át az áttűnést az idővonalra a két klip közé.
alapok űttűnések
áttűnések

4. Hangeffektek

 • Hangeffektek hozzáadásához kattintson a „Fájl” > „Importálás” menüre.
 • Válassza ki a kívánt hangeffektust, majd kattintson a „Megnyitás” gombra.
 • Húzza át a hangeffektust az idővonalra.
adobe premiere pro hogyan vágjunk videót hangeffektek
hangeffektek

5. Zene

 • Zene hozzáadásához kattintson a „Fájl” > „Importálás” menüre.
 • Válassza ki a kívánt zeneszámot, majd kattintson a „Megnyitás” gombra.
 • Húzza át a zeneszámot az idővonalra.

6. Exportálás

 • Ha elkészült a videó, kattintson a „Fájl” > „Exportálás” > „Média” menüre.
 • Válassza ki a kívánt exportálási beállításokat.
 • Kattintson a „Mentés” gombra.

További források:

Hogyan vágjunk videót az Adobe Premiere Pro programon belül?

Az Adobe Premiere Pro egy professzionális videószerkesztő szoftver, amely számos eszközt és funkciót kínál a kreatív és hatékony videóvágáshoz. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan használhatjuk az Adobe Premiere Pro-t videók vágására, milyen gyakori eszközökkel és technikákkal tehetjük ezt meg, és milyen előnyei vannak ennek a programnak másokkal szemben.

Milyen eszközökkel vágjunk videót az Adobe Premiere Pro-ban?

Az Adobe Premiere Pro-ban többféle eszközt használhatunk a videók vágásához, attól függően, hogy milyen eredményt szeretnénk elérni. Néhány példa az alábbiakban található:

 • Vágóeszköz: Ez az alapvető eszköz, amellyel levághatjuk a videók elejét és végét, vagy kivághatunk egy részletet belőlük. Egyszerűen kattintsunk a vágóeszköz ikonjára a bal oldali eszköztáron, vagy nyomjuk meg a C billentyűt, majd húzzuk az egeret a videó sávon, hogy meghatározzuk a vágási pontokat.
 • Csúsztatóeszköz: Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy eltoljuk a videókat a sávon anélkül, hogy megváltoztatnánk a hosszukat vagy a vágási pontokat. Ez hasznos lehet, ha finomhangolni szeretnénk a videók időzítését vagy átrendezni őket. A csúsztatóeszköz használatához kattintsunk a csúsztatóeszköz ikonjára a bal oldali eszköztáron, vagy nyomjuk meg a V billentyűt, majd húzzuk a videót a sávon.
 • Ripple eszköz: Lehetővé teszi, hogy vágjunk a videókon úgy, hogy automatikusan összezárja a kivágott rész utáni részt. Ez hasznos lehet, ha el szeretnénk távolítani a felesleges részeket a videóból, anélkül, hogy üres helyeket hagynánk a sávon. A ripple eszköz használatához kattintsunk a ripple eszköz ikonjára a bal oldali eszköztáron, vagy nyomjuk meg a B billentyűt, majd húzzuk az egeret a videó sávon, hogy meghatározzuk a vágási pontokat.

További eszközök

 • Roll eszköz: Változtassuk meg a videók vágási pontjait úgy, hogy a videók hossza nem változik. Ez hasznos lehet, ha át szeretnénk helyezni a videók kezdő- vagy végpontját, anélkül, hogy befolyásolnánk a videók időtartamát vagy a sávot. A roll eszköz használatához kattintsunk a roll eszköz ikonjára a bal oldali eszköztáron, vagy nyomjuk meg a N billentyűt, majd húzzuk az egeret a videók közötti vágási ponton.
 • Slip eszköz: Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy változtassuk meg a videók tartalmát úgy, hogy a videók hossza és helye nem változik. Ez hasznos lehet, ha más részletet szeretnénk megjeleníteni a videóból, anélkül, hogy megváltoztatnánk a videók időzítését vagy a sávot. A slip eszköz használatához kattintsunk a slip eszköz ikonjára a bal oldali eszköztáron, vagy nyomjuk meg a Y billentyűt, majd húzzuk az egeret a videón, hogy kiválasszuk a megjeleníteni kívánt részletet.
hogyan vágjunk videót
 • Slide eszköz: Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy elmozdítsuk a videót a sávon úgy, hogy a videó hossza nem változik, de a videó előtti és utáni részek hossza igen. Ez hasznos lehet, ha át szeretnénk pozícionálni a videót a sávon, anélkül, hogy megváltoztatnánk a videó tartalmát. A slide eszköz használatához kattintsunk a slide eszköz ikonjára a bal oldali eszköztáron, vagy nyomjuk meg a U billentyűt, majd húzzuk a videót a sávon.
hogyan vágjunk videót
hogyan vágjunk videót

Milyen vágási technikákat használjunk az Adobe Premiere Pro-ban?

Az Adobe Premiere Pro-ban számos vágási technikát használhatunk, hogy érdekesebbé és dinamikusabbá tegyük a videóinkat. Néhány példa az alábbiakban található:

 • Áttűnés: Ez a technika azt jelenti, hogy a videók között fokozatosan változik a fényerő, így a videók simán átmennek egymásba. Ez hasznos lehet, ha át szeretnénk adni a hangulatot, az időt vagy a helyszínt a videók között. Az áttűnés használatához válasszuk ki a videók közötti vágási pontot, majd húzzuk rá az áttűnés effektet a jobb oldali effekt panelről.
 • Vágás a ritmusra: Ez a technika azt jelenti, hogy a videók vágási pontjait a háttérzenével vagy a hanggal összhangba hozzuk, így a videók ritmikusan követik a hangot. Ez hasznos lehet, ha lendületet vagy energiát szeretnénk adni a videónak. A vágás a ritmusra használatához hallgassuk meg a hangot, és vágjuk a videókat a hangsávon látható hullámformák alapján, vagy használjuk a M billentyűt, hogy jelölőket helyezzünk el a hang kiemelkedő pontjain, amelyekhez igazíthatjuk a videók vágási pontjait.

További Technikák a hogyan vágjunk videót cikkhez

 • J-kép vagy L-kép: Ez a technika azt jelenti, hogy a videók hangja és képe nem egy időben kezdődik vagy végződik, hanem előbb vagy utóbb. Ez hasznos lehet, ha átfedést vagy kontrasztot szeretnénk létrehozni a videók között, vagy ha előre vagy vissza szeretnénk utalni egy másik jelenetre. A J-kép vagy L-kép használatához válasszuk ki a videók közötti vágási pontot, majd húzzuk el a videó vagy a hang sávot a másiktól, hogy létrehozzunk egy J vagy L alakú vágást.
 • Vágás a mozgásra: a videón látható mozgásokkal összhangba hozzuk, így a videók folyamatosan és természetesen követik egymást. Ez hasznos lehet, ha akciódús vagy drámai hatást szeretnénk elérni a videón. A vágás a mozgásra használatához figyeljük meg a videón a mozgó objektumokat, például embereket, járműveket, állatokat, stb., és vágjuk a videókat úgy, hogy a mozgások befejeződjenek vagy kezdődjenek egy másik videóval.
 • Vágás a pillantásra: A videók vágási pontjait a videón látható tekintetekkel összhangba hozzuk, így a videók elmesélnek egy történetet vagy kifejeznek egy érzelmet. Ez hasznos lehet, ha párbeszédet vagy interakciót szeretnénk bemutatni a videón. A vágás a pillantásra használatához figyeljük meg a videón a szereplők tekintetét, és vágjuk a videókat úgy, hogy a tekintetek találkozzanak vagy elkerüljék egymást egy másik videóval.

Milyen előnyei vannak az Adobe Premiere Pro-nak más videószerkesztő programokkal szemben?

Az Adobe Premiere Pro egyike a legnépszerűbb és legjobb videószerkesztő programoknak, amely számos előnnyel rendelkezik más programokkal szemben. Néhány előny az alábbi táblázatban látható:Táblázat

Adobe Premiere ProMás videószerkesztő programok
Támogatja a legtöbb videóformátumot és kodeket, így nem kell konvertálni a videókatKorlátozottabb a videóformátumok és kodekek támogatása, így gyakran szükség van konvertálásra
Kompatibilis az Adobe Creative Cloud szolgáltatással, így könnyen integrálható más Adobe programokkal, mint például a Photoshop, az After Effects, az Audition, stb.Nem kompatibilis vagy nehezen kompatibilis más programokkal, így nehezebb a munkafolyamat
Rendelkezik számos professzionális és kreatív effektel, átmenettel, sablonnal, grafikával, stb., amelyekkel feljavíthatjuk a videóinkatKevesebb vagy alacsonyabb minőségű effekt, átmenet, sablon, grafika, stb. áll rendelkezésre, amelyekkel korlátozottabbak a lehetőségeink
Lehetővé teszi a többsávos és többrétegű videóvágást, így egyszerre több videót és hangot kezelhetünkCsak egy vagy néhány sávot és réteget támogat, így nehezebb a videók és hangok kezelése
Tartalmaz egy intelligens és automatikus funkciót, amely segít a videók vágásában, javításában, optimalizálásában, stb.Nem tartalmaz vagy csak korlátozottan tartalmaz ilyen funkciót, így több időt és erőfeszítést igényel a videók vágása, javítása, optimalizálása, stb.

Ha érdekel a videószerkesztés témája érdemes elsőként a videószerkesztés gyorstalpaló cikkemet elolvasnod, ahol részletesen bemutatásra kerülnek az egyes eszközök használata.

További érdekes hasonló témák:

5 videószerkesztő program, ami hasznodra lehet
Corel Video Studio tudásanyag
Slideshow készítő
Tiktok videó készítése a Capcut segítségével
Animáció készítés Moho Pro-val
Edius videószerkesztő
Movie subtitles avagy a filmfeliratok kutatása
Mkv to avi megoldások
Videó konvertálása mp3 ba
Képernyőfelvétel Windows alatt
Videó konvertálás 10 lépésben

Ha a tanulás mellett szeretnél kérni egy vágott videótartalmat, akkor megtudsz keresni a kapcsolattartási űrlapon, illetve előtte tudsz tájékozódni a videószerkesztés és animációkészítés menüpontok alatt.

A referenciáim fül alatt megtalálod korábban készített munkáimat.

Az 5 Legkönnyebb Videószerkesztő Program 2023ban

Ismerd meg a 2023-ban elérhető legegyszerűbb videószerkesztő programokat, amelyekkel könnyedén hozhatsz létre lenyűgöző videókat. Fedezz fel különböző videószerkesztő alkalmazásokat és ismerd meg a legsikeresebb videószerkesztő programokat, amik segítségével te is…

Vicces Tiktok videó készítése! Hogyan lássak hozzá?

Vicces Tiktok videó készítése Számtalan módja van annak, hogy videót gyárts Tiktokra. Vicces tiktok videó készítése történhet úgy is, hogy egyszerűen felveheted mobiltelefonról, megvághatsz egy filmjelenetet és közzéteheted azt a számítógépedről is. Ha a tiktok…

Top 2 tipp Videó gyorsítása Adobe Premiere Pro Tippek

Üdvözöljük az Adobe Premiere Pro tippeket tartalmazó cikkünkben, ahol megosztjuk veled, hogyan tudod egyszerűen és hatékonyan gyorsítani a videóidat. Az Adobe Premiere Pro videószerkesztővel lehetőséged van dinamikusabbá és lendületesebbé tenni a videóidat, és mi most…

Fedezd fel a sokoldalú és ingyenes online videószerkesztő programokat

Online videószerkesztő Az online videószerkesztés egyre népszerűbbé válik, és most itt van az egyetlen olyan platform, amely sokoldalú és ingyenes eszközökkel segít a videók szerkesztésében. Fedezd fel ennek az online videószerkesztőnek a lehetőségeit, amely egyszerű…

Top10 ingyenes videószerkesztő program 2024

Top10 ingyenes videószerkesztő program 2024 Fedezd fel a legjobb 10 ingyenes videószerkesztő programot, amelyekkel profi videókat készíthetsz 2024-ben! Kreatív és egyszerű eszközök várnak, hogy inspirálják a videószerkesztés világában. Mit jelent a videószerkesztő…

Top 5 Legjobb Ingyenes Videószerkesztő Program 2024

Top 5 Legjobb Ingyenes Videószerkesztő Program 2024 Főbb Kérdések a Cikkben: – Mik az öt legjobb ingyenes videószerkesztő program 2024-ben?- Milyen funkciókat kínálnak ezek a programok?- Hogyan lehet használni ezeket a videószerkesztőket? Kulcspontok a Movavi Video…

Filmek létrehozása videószerkesztővel

Filmek létrehozása, azaz hogyan készítsünk lenyűgöző filmeket videószerkesztővel? A videószerkesztés egy olyan kreatív folyamat, amely segít megosztani a történeteinket, érzéseinket és üzeneteinket a világgal. Egy jó videószerkesztővel nemcsak a felvett anyagot…

5 ingyenes videószerkesztő program, ami a hasznodra lehet!

5 Ingyenes videószerkesztő program    1. DaVinci Resolve: Szakmai szintű funkciókkal rendelkezik, mint a színkorrekció, effektek és hangszerkesztés. Kezdőknek bonyolult lehet a felülete. Letölthető Windows, macOS és Linux rendszerekre. 2. HitFilm Express: Kiváló…

Videószerkesztés az alapoktól mindenkinek

Videószerkesztés az alapoktól A következő cikkemben arról számolok be, hogyan tudod saját magad szerkeszteni kedvenc videóidat! Érdemes átgondolnod milyen céllal állsz hozzá a munkádhoz. Egy rövid zenés videót szeretnél, egy slideshow-t vagy egy hosszabb film…

Vfx jelentése, mi az és hogyan használható?

Mi az a vfx és hogyan használható? A vfx, vagy vizuális effektus, olyan képi hatás, amelyet digitális eszközökkel hoznak létre vagy módosítanak, hogy olyan jeleneteket vagy objektumokat ábrázoljanak, amelyek valóságosak, de nem rögzíthetők élőben. Leggyakrabban…
Share This
Share via
Copy link