Table of contents

Videószerkesztés az alapoktól

A következő cikkemben arról számolok be, hogyan tudod saját magad szerkeszteni kedvenc videóidat! Érdemes átgondolnod milyen céllal állsz hozzá a munkádhoz. Egy rövid zenés videót szeretnél, egy slideshow-t vagy egy hosszabb film vágására, videószerkesztés-re lenne szükséged? Miután eldöntötted és megvizsgáltad mit szeretnél alkotni fel kell építened fejben hogyan fogsz haladni a munkád során!

webvid fusion

Mi kell a videószerkesztéshez?

Felvett nyersanyag, ingyenes vagy fizetett stock videó, saját készítésű felvétel , ezeknek a digitalizálása vagy átmásolása a saját számítógépedre, majd a videók beimportálása egy videószerkesztő  programba. Számos videószerkesztő program közül választhatsz. A legtöbb program képes kezelni az alapvágáshoz, videószerkesztés-hez szükséges műveleteket, amiben eltérhetnek az a kezelőfelület kinézete , parancsok gyorsbillentyűk, illetve a fájlformátumok különbözősége. Mielőtt a különböző programokra rátérnék, mi közül választhatsz, hadd mutassam be egy általános projektnek a felépítését, hogyan láss hozzá a videó megszerkesztésének.

A videószerkesztés 10 fő lépése

10 pontban fogom neked bemutatni, mire kell ügyelned, hogy minőségi munkát tudj bemutatni. Legelső dolgod keresni egy olyan programot, aminek megtanulod a használatát és a kezelőfelület segítségével végzed el a vágáshoz, videószerkesztés-hez szükséges feladatokat!

1. Telepítés:

Miután kiválasztottad a programot és letöltötted az ingyenes verzióját vagy megvásároltad a teljes változatot, követned kell értelemszerűen a telepítésnek a lépéseit.

Válassz egy könyvtárat, ahová telepíteni fogod a programodat. Alapértelmezettként a C meghajtó Program Files könyvtárba kerül telepítésre a programod, de természetesen adhatsz meg más almappát is.

Az ingyenes változatok többsége is rendelkezik a teljes program funkcióival de a legtöbb esetben van egy 7-30 napos hozzáférési időd, ami elég arra, hogy eldöntsd akarod e használni a programot a jövőben. Az Adobe Premiere Pro próbaverziója

7 napig ingyenesen elérhető.

2. Indítás:

Ezen nincs mit túlragozni. Miután telepítésre került a programod indítsd el a telepített könyvtáradból, vagy  a start menü vagy az asztalodról, ahonnan szeretnéd. Indítást követően találkozni fogsz a videószerkesztő programod kezelőfelületével.

A  következő ismertetőkben a felsorolt programok közül az Adobe Premiere Pro segítségét fogom igénybe venni. Magyarán ennek a programnak az alapvető használatát fogom bemutatni a további lépésekben.

 

 

Projekt létrehozása

3. Projekt létrehozása:

Amit most bemutatok általánosságban igaz lesz a többi kezelőfelületen is csak a kinézet lesz más. Kezdjük is rögtön az elejével a projekt létrehozásával!

Ha egy az egyben ugyanazon a lépéseken akarsz végig menni, mint én akkor az Adobe Premiere Pro CC 2018 változatát fogod most látni képekben, de a későbbi verzióban is megfogod találni a legtöbb funkciót.

A videószerkesztő program nyelvét a telepítési beállítások során módosíthatod angolról magyarra, vagy ha kiigazodsz az angol változaton is, akkor úgy hagyhatod. Én a példákban most az eredeti változatról fogok képernyőképeket bemutatni.

Amint elindítottad a vágóprogramod rögtön egy projekt létrehozó füllel találkozol. Alábbi  lehetőségeid lesznek:

Új projekt létrehozása:

A projekt létrehozása során beállíthatod, hogy mekkora legyen képarány, melyik videó és hangformátumhoz igazodjon a projekted, itt adhatsz meg egy új nevet és mentheted el rögtön egy általad választott könyvtárba. Az alapértelmezett könyvtár a programcsomagon belül lesz megtalálható.

Projekt megnyitása:

egy korábban elmentett projektedet tudod megnyitni és tovább szerkeszteni.

Új “csapatmunka” létrehozása:

Ha többen dolgoztok egy munkán , érdemes ezt a funkciót használni és a többiekkel megosztani.

Csapatmunka megnyitása:

Korábban elmentett közös munkáitoknak a megnyitása, tovább szerkesztése.

illetve, felsorolásszerűen megjelennek a legutóbb használt projektjeid, amelyek dátum szerint vannak csökkenő sorrendben. Gyorselérésként rögtön meg is nyithatod.

Új projekt

4. Videó importálása

A programban található „Importálás” vagy „Média hozzáadása” opció segítségével válaszd ki a videofájlokat, amelyeket hozzá szeretnél adni a projektedhez.
Nézzük meg ezt hol találod az Adobe Premier Pro szoftveren belül. Indítást követően a kezelőfelületen rengeteg funkcióval és menüponttal találkozol.

A cikknek most nem témája a videószerkesztés részletes bemutatása, hogy egyesével végigmenjek az összes létező menüponton, de a legfőbb funkciókkal találkozni fogsz.  Az első ilyen fontos művelet az importálás, melyet a programod bal felső sarkában a fájl vagy file menüpont segítségével tudsz elővarázsolni.

Kattints a File gombra majd válaszd az Import feliratot. A gyorsbillentyű szerelmeseinek írom a CTRL+I billentyűkombinációval is behúzhatod a videókat a programodba.

Importálás

Importálás előtt fontos felmérned, hogy az adott program milyen formátumokat kezel. A videóformátumok közül mint pl.: avi, mpeg4, h264 és még sorolhatnám, majd később fogom is szerkeszthetőek a legtöbb helyen premiere pro-n belül is.
Ugyanakkor az mkv fájl, közismert arról, hogy szabad és nyitott forráskódú multimédiás konténerformátum tartalmaz, ami annyit jelent hogy videólejátszókon visszatudod nézni, megtudod nézni pl.: egy filmet, de a szerkesztő programok, pont emiatt a tulajdonsága miatt képtelenek felismerni és kezelni.
Erre a módszerre léteznek videókonvertáló programok, amelyek képesek az mkv vagy bármilyen más fájlformátumot átkonvertálni az általad kedvelt formátumra, pl.:avi, h264 vagy mpeg4.
Miután megnyitottad a videódat, visszatudod azt nézni a Project szekción belül és onnan már áttudod húzni a videó és hangsávodhoz más néven idővonaladhoz, ahol megtudod kezdeni a szerkesztést.

Mit is jelent ez pontosan, melyik szekciót hol találom meg?

Kérlek a folytatás előtt vess rá egy pillantást a kezelőfelületre és az egyes területekre!

Adobe Premiere Pro kezelőfelület

Videószerkesztés az Az Adobe Premiere Pro kezelőfelületének használatával 

A videószerkesztő programok közül összetettebbnek mondható, de némi gyakorlás és rutint követően az alap videószerkesztés-hez szükséges műveletek már könnyebben elvégezhetőek. A fent látható ábrán megjelöltem, melyek azok a főbb területek, ami szükséges lesz a program használatához.

A 3. pont a Panel dokk területen fog megjelenni az importált videód, amelyet az.
5. pontra az idősávra lesz szükséges áthúznod, hogy megtudd kezdeni a videószerkesztését.
Néhány gondolat magáról a kezelőfelületről.

Általánosságban ezek a területek és arénák mindegyik programban kötelező jelleggel előfordulnak csak más elrendezés szerint. Vegyük sorba az ábrán látható számok szerint, mivel találkozol a videószerkesztés során és mit tudsz elvégezni az egyes pontokon keresztül.

Menüsor

1. Menüsor:

Itt tudod a videóidat, korábbi projektjeided a File parancs segítségével megnyitni. Ugyanitt van lehetőséged a projekteket menteni, illetve az sszevágott anyagodat egy videóba kimenteni.

Az edit funkció alatt vannak az alap műveletek, mint a szerkesztés visszavonása, videószeletek vagy tartalmak másolása, beillesztése. Tartalmak duplikálása, illetve itt tudod megnézni és módosítani a gyorsbillentyűket.

A sequence fül alatt a kezelőfelület méretét szabályozhatod. Ha túl kicsinek találod megnövelheted az egyes vagy az összes blokkok méretét az átláthatóbb szerkesztés érdekében.

A Markers menüpont alatt címkéket, jelölőket helyezhetsz el az idősávod egy adott pontján. Miért jó ez? Ha hosszabb munkán dolgozol és emlékeztetőnek egy egy pontot beszúrsz, később milyen feladatokat akarsz ad adtt videón ellátni, akkor a markerek jók jöhetnek a későbbiekben.

Graphichs fül alatt különbző betűtípusokat adhatsz hozzá a „felhből”  a meglévő könyvtárodhoz, amikor a videóid feliratozására kerül a sor.

A Window fül alatt az egyes munkaállomáskat rejtheted el vagy jelenítheted meg. Ha úgy döntesz két monitoros munkaállomáson keresztül szeretnél dolgozni a Workspace menüpont mellett kijelölheted az összes panelt megjelenítésre.

Természetesen úgy is hagyhatod ,ahogyan feltelepül vagy az egér segítségével szabályozhatod a munkaállmások méreteit.

Végül a Help felirat alatt a telepített nyelven megtalálsz sázmos érdekes ismertetőt, a program használatához.

Forrásvideó

2. Forrásvideó/Kijelző/Monitor:

Az idősávra húzott videókat ezen a területen keresztül tuod visszanézni. Minden alkalommal, amikor az idősávon végrehajtasz egy műveletet, pl.: videószelet vágása, feliratozása, képkockánként való lépegetés azt ezen a területen tudod nyomon követni.

3. Panel Dokk:

Ezt a munkaállomást lehet másképp is hívni, de én most a példa kedvéért panel dokknak nevezem.

Ez az a terület, ahová első körben kerülnek az importál, megnyitott képek, zenék, videók.  Mondhatnám úgyis ez egy gyűjtőhely, tárolóhelye az összes fájlodnak.

Mint például  az irataid esetében egy gyűjtőmappa, és ha a mappás hasonlatnál maradok, a gyűjtőmappádból szükséges iratokat – a mi esetünkben képeket, videókat , zenéket az panel dokkból egyszerűena bal egér gombot nyomva tartva tudod áthúzni a tartalmaidat a szerkesztő vagy másnéven idősávra.

Panel dokk
Szerkesztő panel
selection tool
track select forward tool

4. Szerkesztő panel:

Az idősávdot, szerkesztősávodon végzett műveletekhez feltétlenül szükséges a szerkesztő panel. Ha nem gyorsbillentyűkkel dolgozol ezek a területek kihagyhatatlanok. Nézzük fentről lefele az egyes funkciókat, mi az, amivel itt találkozol.

Az egér kurzor:

vagy másnéven kijelölő funkció. Ha a videószerkesztés-eket elvégezted és kiakarod jelölni az egyes tartalmakat az idősávodon visszakell térned a kijelölő funkcióhoz.
A gyorsbillentyű itt a v billentyű.

Az előremutató nyíl

Sávkijelölő eszköz, lenyomását követően, ha bal gomb kattintásával kijelölheted azokat a videószeleteket, vagy tartalmakat amelyeket szeretnéd. Ekkor egyidejűleg azonos műveletket is elvégezhetsz a kijelölt területeken.
Gyorsbillentyű: A

Két nyíl ellenkező irányba (Ripple Edit Tool)

A videószeletek elejére és végére navigálhatsz ha ez a funkció bevan kapcsolva. Ekkor a videószelet elejéről vagy végéről balra illetve jobbra húzhatod az egeret, melynek segítségével tuod a videód tartaalmát az elejébő lvagy végéből kivágni.
Gyorsbillentyű: B

Razor Tool:

Egyik kedvencem a gyorsvágó funkció, amelyet a C gomb lenyomásával is aktiválhatsz. Lényege elnavigálsz az egereddel a videód egy adott pontjához és ahol, lenyomod a gyorsvágást vagy a c billentyűt, annál a pontnál a videódat ketté vágja.

Slip Tool:

Ez a funkció lehetővé teszi a kiválasztott klip tartalmának időbeli eltolását anélkül, hogy megváltoztatná a klip hosszát vagy a videószerkesztés pontjait. A Slip Tool segítségével(Y billentyű) a klip belső tartalma „csúszhat” az idővonalon, így a kezdeti és befejezési pontok változatlanok maradnak.

Pen tool:

arra szolgál, hogy összekapcsolt pontokból álló vonalakat, maszkokat vagy alakzatokat hozzon létre. A Pen Tool (P gomb )segítségével létrehozhat és szerkeszthet elérhető alakzatokat, így alkalmazhat kivágásokat, maszkokat, vagy egyéb grafikai elemeket a videofelvételekhez.

Hand tool:

az idővonalon vagy a szerkesztőablakban mozgathatja a képet. Ez egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi számunkra, hogy húzza, tolja vagy görgetje a képet, amikor nagyítva van az idővonalon vagy a szerkesztőablakban, így láthatja a projekt különböző részeit. (H billentyű)

Type Tool: 

Egyik leggyakrabban használt funkció filmkészítéshez, melynek segítségével különböző stílusú és méretű feliratokat adhatsz hozzá a videódhoz. A feliratoknak a hosszát is szabályozhatod és természetesen videófilterkkel, illetve bekúszó animációkkal is eltudod látni.

razor tool
slip tool
pen tool
hand tool

5. Idővonal megismerése videószerkesztési szempontból

Az előző pontban ismertetett eszközök segítségével , módosíthatod vághatod a panel dokkból áthúzott tartalmadat az idősávon belül.

Milyen műveleteket tudsz végrehajtani az idősávon?

Néhány ötlet és példa hogyan tudod a behúzott klipeket vágni:

Klippelés:

Használhatod a vágóeszközt (R vagy C billentyű) a kiválasztott klip megvágásához vagy rövidítéséhez az idősávon.

Klipmozgatás:

Egyszerűen húzd el a klipet az idősávon, hogy megváltoztasd a pozícióját a projektben.

Klipduplázás és Másolás:

Másolhatod és beillesztheted a klipet egy másik időpontra, vagy duplikálhatod a klipet a könnyebb szerkesztés érdekében.

Átmenetek:

Helyezhetsz el különböző átmeneteket két klip között az idősávon.

Hangvezérlés:

Állíthatod a hangszinteket és hanghatásokat az idősávon, például csökkentheted vagy növelheted a hangerőt egy adott ponton.

Effektek és Keyframe-k:

Adhatsz hozzá effekteket és változtathatod a keyframe-eket az idősávon, hogy idővel módosítsd a tulajdonságokat.

Címek és Grafikák:

Helyezhetsz el címeket, feliratokat vagy grafikai elemeket az idősávon a videódon.

Idősáv

6. Hang és zene hozzáadása

 

Importálás:

Nyisd meg a projektet a Premiere Pro-ban, majd válaszd a „File” > „Import” opciót, és válaszd ki a hangfájlokat vagy zenét, amit hozzá akarsz adni.

Húzd az Idősávra:

Az importált hangfájlokat egyszerűen húzd el a projekt idősávjára.

Hangszintek Beállítása: Az idősávon látható egy vagy több hangsáv, ahol elhelyezheted a hangfájlokat. A hangsáv alsó részén látható egy vízszintes vonal, amely az adott sáv hangerejét jelzi. Ezt húzva növelheted vagy csökkentheted a hangerőt.

Hang- és Zenebeállítások:

Általános Hangerőszint: A hangsáv alsó részén található kis számok mutatják az abszolút hangerőszintet. Kattints és húzd az egérrel a számot, hogy finomhangold a hangerőt.

Crossfade (Átmenet):

Ha két hangfájl közötti átmenetet szeretnél simábbá tenni, helyezz átmenetet (crossfade) a két klip közé. Ehhez húzd az egyik klip kezdetét vagy végét a másik klipre, és látni fogod, hogy az átmeneti sáv megjelenik.

Hanghatások Hozzáadása:

Ha szeretnéd, hogy a hang egy kicsit térhatásúbb vagy érdekesebb legyen, használj effekteket. A „Effect Controls” ablakban, amely a projekt ablakban a bal felső sarokban található, válaszd ki a hangfájlt, majd nézd meg a különböző effektek lehetőségeit.

Muterendszerek:

Az idősávon különböző muterendszereket használhatsz a hangfelvételek és zenék dinamikájának kezeléséhez.

 

hang és zene hozzáadása

7. Címkék, szövegek hozzáadása

Text Tool Használata:

A baloldali eszköztáron válaszd ki a „Type Tool” (Szöveges eszköz) ikont vagy használd a „T” billentyűt a gyorselérést. Kattints az idősávra, ahol szeretnéd elhelyezni a feliratot.

Szöveg Beírása:

Írd be a felirat szövegét az idősávon megjelenő ablakban.

Szöveg Formázása:

A „Graphics” ablakban (a bal felső sarokban) további formázási lehetőségeket találsz. Itt változtathatod a szöveg betűtípusát, méretét, színét stb.

Feliratok Szabályozása:

Text Layer Kijelölése: Kattints a felirathoz tartozó „Text” rétegre az idősávon vagy a „Graphics” ablakban, hogy kijelöld.

Position, Scale, Rotation:

Az „Effect Controls” ablakban, amely a bal felső sarokban található, látni fogod a szöveges réteg tulajdonságait. Itt szabályozhatod a szöveg helyét (Position), méretét (Scale), forgását (Rotation).

Keyframe-k Hozzáadása:

Ha animációt szeretnél a felirathoz, hozzáadhatsz keyframe-eket a „Effect Controls” ablakban. Például, ha mozgó feliratot szeretnél létrehozni, állítsd be az első keyframe-et a kezdeti pozícióra, majd a kívánt helyzetbe mozgatva helyezd el a következő keyframe-et.

Áttűnés és Egyéb Effektek:

Ha további effekteket szeretnél alkalmazni a feliratra, például áttűnés vagy árnyék, a „Effect Controls” ablakban keresd meg az „Opacity” és egyéb tulajdonságokat.

Maskolás:

Ha csak egy részét szeretnéd láthatóvá tenni a feliratnak, maskolással elrejtheted vagy megmutathatod az egyes részeket. Ehhez használhatod a „Pen Tool” eszközt a maszk létrehozásához.

Szöveg időzítése:

A feliratok időzítése az idősávban történik. Kiterjesztheted vagy rövidítheted a feliratot, hogy az a kívánt időtartamon belül jelenjen meg.

Felirat formázása

8. Előnézet és exportálás

Az Adobe Premiere Pro-ban az előnézet és exportálás funkciók a szerkesztő ablak alsó részén találhatóak.

Az előnézetet a lejátszás gombbal indíthatod el, míg az exportálás funkciói a „File” menü alatt vagy a szerkesztő ablak jobb felső sarkában található „Export” opcióval érhetőek el.

Az exportálás során választhatsz különböző formátumokat, beállításokat és kimeneti paramétereket a projekt elkészítéséhez. A választott export beállításoktól függően hozzá lehet rendelni a projektet különböző médiumokhoz, például online megosztáshoz vagy filmkészítéshez.

Exportálás
export ablak

9. Videó exportálása, filmed végleges kimentése

Az Adobe Premiere Pro-ban a videó exportálásához kövesd ezeket lépéseket:

Projekt beállítások: Ellenőrizd, hogy a projekt beállításai megfelelnek az elkészült videónak. A „File” menüben válaszd a „Project Settings” > „General” opciót.

Videószerkesztési tartomány beállítása: Jelölj ki az idősávon egy tartományt, amit exportálni szeretnél.

File > Export > Media: A fő navigációs sávon válaszd a „File” menüt, majd a „Export” és „Media” lehetőségeket.

Export Beállítások: A „Export Settings” ablakban válaszd ki az export formátumát és beállításait. Itt kiválaszthatod a kívánt kimeneti formátumot, kodeket, felbontást, képsebességet (frame rate), stb.

Kimeneti elérési út és név: Válaszd ki, hova szeretnéd menteni az exportált fájlt, és ne felejtsd el megadni a fájl nevét.

Export: Kattints a „Export” vagy „Queue” gombra az exportálás megkezdéséhez. Ha a „Queue” opciót választod, a Media Encoder alkalmazásban kezdődik meg az exportálás.

videó exportálása

10. Projekt mentése, a videószerkesztés utolsó szakasza

A videós projekt elkészítése után a projekt mentése rendkívül fontos lépés az Adobe Premiere Pro-ban. A következőkben néhány okot találsz arra, miért érdemes a projektet befejezés után is elmenteni:

Biztonság és Elkerülés:

A projekt mentése biztosítja, hogy az összes vágási munka, beállítás és effekt, amit hozzáadtál a projektedhez, el legyen mentve. Ez megelőzi az esetleges adatvesztést vagy elveszett munkát esetleges rendszerösszeomlás vagy alkalmazás leállás miatt.

Jövőbeli Módosítások:

Ha később szeretnéd módosítani vagy bővíteni a projektet, a mentett projekt fájl segítségével visszatérhetsz az eredeti munkához. Ezáltal megkönnyíti a későbbi változtatásokat és fejlesztéseket.

Archiválás és Megosztás:

A projekt fájlt könnyen archiválhatod vagy megoszthatod másokkal. Ha későbbiekben egy másik számítógépen szeretnél tovább dolgozni, vagy másokkal kollaborálni, a projekt fájl segít az eredeti munka elérésében.

Régebbi Állapotok Visszaállítása:

Ha valamilyen oknál fogva vissza kell térned egy korábbi projekt állapotához, a mentett fájl lehetőséget biztosít az előző változatok eléréséhez, ha rendszeresen mentetted a projektedet.

Hatékony Verziókezelés:

A projekt mentése lehetőséget teremt hatékony verziókezelésre. Például különféle nevekkel elmentheted a projektet a különböző fejlesztési szakaszokban vagy változtatásoknál, így könnyen visszaállhatsz korábbi változatokhoz, ha szükséges.

Az Adobe Premiere Proban a projekt mentéséhez egyszerűen válaszd a „File” menüt, majd a „Save” vagy „Save As” opciót. Az utóbbi lehetőség segítségével kiválaszthatod a projekt mentési helyét és fájlformátumát. Ne feledkezz meg időről időre frissíteni a mentéseidet, hogy mindig naprakész és biztonságos legyen a projekt munkád.

videó projekt mentése

Mindegyik lépés rendkívül fontos, és ügyelj arra hogy mindig kövesd az elképzelt videó leírást és készíts gyakran mentést a projektjeidről, hogy véletlenül se vesszen el egy nem várt hiba esetén.

Ezek voltak a 10 legfontosabb műveletek egy videós projekted létrehozása során. Magát a videószerkesztés és az egyes technikákról további részletes információt a témakörök menüpontban találsz.

Ha tetszett a tartalom oszd meg ismerősöddel vagy ha kérdésed van, esetleg elakadtál keress a weboldalon található elérhetőségek egyikén.

Oktatóanyag menüpont alatt találsz más témában cikkeket pl.: Számítógépes felhasználói ismeretek kezdőknek, illetve találsz egy sorozatot a Corel Video Studio program használatához, melynek tartalmai a jövőben folyamatosan bővülni fog.

Ehhez hasonló cikkeket pedig a témaköröknél fogod megtalálni.

 

Az 5 Legkönnyebb Videószerkesztő Program 2023ban

Ismerd meg a 2023-ban elérhető legegyszerűbb videószerkesztő programokat, amelyekkel könnyedén hozhatsz létre lenyűgöző videókat. Fedezz fel különböző videószerkesztő alkalmazásokat és ismerd meg a legsikeresebb videószerkesztő programokat, amik segítségével te is...

Vicces Tiktok videó készítése! Hogyan lássak hozzá?

Vicces Tiktok videó készítése Számtalan módja van annak, hogy videót gyárts Tiktokra. Vicces tiktok videó készítése történhet úgy is, hogy egyszerűen felveheted mobiltelefonról, megvághatsz egy filmjelenetet és közzéteheted azt a számítógépedről is. Ha a tiktok...

Top 2 tipp Videó gyorsítása Adobe Premiere Pro Tippek

Üdvözöljük az Adobe Premiere Pro tippeket tartalmazó cikkünkben, ahol megosztjuk veled, hogyan tudod egyszerűen és hatékonyan gyorsítani a videóidat. Az Adobe Premiere Pro videószerkesztővel lehetőséged van dinamikusabbá és lendületesebbé tenni a videóidat, és mi most...

Fedezd fel a sokoldalú és ingyenes online videószerkesztő programokat

Online videószerkesztő Az online videószerkesztés egyre népszerűbbé válik, és most itt van az egyetlen olyan platform, amely sokoldalú és ingyenes eszközökkel segít a videók szerkesztésében. Fedezd fel ennek az online videószerkesztőnek a lehetőségeit, amely egyszerű...

Top10 ingyenes videószerkesztő program 2024

Top10 ingyenes videószerkesztő program 2024 Fedezd fel a legjobb 10 ingyenes videószerkesztő programot, amelyekkel profi videókat készíthetsz 2024-ben! Kreatív és egyszerű eszközök várnak, hogy inspirálják a videószerkesztés világában. Mit jelent a videószerkesztő...

Top 5 Legjobb Ingyenes Videószerkesztő Program 2024

Top 5 Legjobb Ingyenes Videószerkesztő Program 2024 Főbb Kérdések a Cikkben: - Mik az öt legjobb ingyenes videószerkesztő program 2024-ben?- Milyen funkciókat kínálnak ezek a programok?- Hogyan lehet használni ezeket a videószerkesztőket? Kulcspontok a Movavi Video...

Hogyan vágjunk videót

Hogyan vágjunk videót Adobe Premiere Pro-ban: Kezdők útmutatója Az Adobe Premiere Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő program a piacon, professzionális funkciókkal és intuitív felülettel. Akár kezdő vagy, akár profi, ez a cikk végigvezet a videóvágás alapjain a...

Filmek létrehozása videószerkesztővel

Filmek létrehozása, azaz hogyan készítsünk lenyűgöző filmeket videószerkesztővel? A videószerkesztés egy olyan kreatív folyamat, amely segít megosztani a történeteinket, érzéseinket és üzeneteinket a világgal. Egy jó videószerkesztővel nemcsak a felvett anyagot...

5 ingyenes videószerkesztő program, ami a hasznodra lehet!

5 Ingyenes videószerkesztő program    1. DaVinci Resolve: Szakmai szintű funkciókkal rendelkezik, mint a színkorrekció, effektek és hangszerkesztés. Kezdőknek bonyolult lehet a felülete. Letölthető Windows, macOS és Linux rendszerekre. 2. HitFilm Express: Kiváló...

Vfx jelentése, mi az és hogyan használható?

Mi az a vfx és hogyan használható? A vfx, vagy vizuális effektus, olyan képi hatás, amelyet digitális eszközökkel hoznak létre vagy módosítanak, hogy olyan jeleneteket vagy objektumokat ábrázoljanak, amelyek valóságosak, de nem rögzíthetők élőben. Leggyakrabban...
Share This
Share via
Copy link