Mi a Wondershare Filmora?

A Wondershare Filmora egy nem-lineáris videószerkesztő szoftver, amelyet a Wondershare cég fejlesztett ki. A nem-lineáris videószerkesztés azt jelenti, hogy a videókat nem egy meghatározott sorrendben kell szerkeszteni, hanem bármelyik részét megváltoztathatjuk, hozzáadhatunk, elvehetünk vagy áthelyezhetünk. Ez nagyobb szabadságot és rugalmasságot biztosít a videószerkesztés folyamatában.

Támogatja a legtöbb videó formátumot, beleértve a HD, 4K, HDR, 3D, VR és 360 fokos videókat is. Emellett képes kezelni a különböző képarányokat, képsebességeket és színtereket is. Egyszerre több videósávot és audiosávot használjunk, valamint számos effektet, átmenetet, szűrőt, címet és grafikát alkalmazzunk a videóinkra. A Wondershare Filmora rendelkezik egy gyors és egyszerű renderelő motorral, amely lehetővé teszi, hogy a videóinkat valós időben nézzük meg és exportáljuk különböző formátumokban és platformokon.

 

Kinek ajánlott a Wondershare Filmora?

Alkalmas a következő típusú videók létrehozására és szerkesztésére:

  • Rövidfilmek, dokumentumfilmek, reklámfilmek, videoklipek, oktatóvideók, bemutatók, élő közvetítések, podcastok, vlogok, stb.
  • Esküvői videók, utazási videók, családi videók, sportvideók, játékvideók, drónvideók, stb.
  • Animációs videók, motion graphics, vizuális effektek, zöldháttér, chroma key, stb.

A Wondershare Filmora használatához nem szükséges előzetes tapasztalat vagy tudás, mivel a program felhasználóbarát és intuitív felülettel rendelkezik, amely könnyen elsajátítható. Nem csak a kezdőknek, hanem a haladó és professzionális videósoknak is megfelel, mivel a program számos speciális és testreszabható funkciót és beállítást kínál, amelyek lehetővé teszik, hogy a videóinkat a legmagasabb szinten szerkesszük és optimalizáljuk.

wondershare filmora videószerkesztő

Honnan lehet beszerezni a Wondershare Filmorát?

A Wondershare Filmorát a Wondershare weboldaláról lehet letölteni és telepíteni. A programnak több verziója is létezik, amelyek különböző árakon és funkciókon alapulnak. A program verziói a következők:

Wondershare Filmora Free:

Ez a legolcsóbb és legegyszerűbb verzió, amely ingyenesen használható. Ez a verzió tartalmazza az alapvető funkciókat és effekteket, valamint képes kezelni a HD és 4K videókat. A Wondershare Filmora Free azonban korlátozott exportálási lehetőségekkel rendelkezik, és a videókra vízjelet helyez.

Wondershare Filmora Pro:

Ez a középkategóriás verzió, amely alkalmas a haladó és professzionális videósoknak, valamint a csapatmunkára. Ez a verzió tartalmazza a Wondershare Filmora Free funkcióit, valamint további funkciókat és effekteket, valamint képes kezelni a 8K, HDR, 3D, VR és 360 fokos videókat. A Wondershare Filmora Pro azonban előfizetéses díjat igényel, amely havonta, negyedévente vagy évente fizethető.

Wondershare Filmora X:

Ez a legújabb és legfejlettebb verzió, amely a legmagasabb szintű videószerkesztést teszi lehetővé. Ez a verzió tartalmazza a Wondershare Filmora Pro funkcióit, valamint új funkciókat és effekteket, valamint képes használni a mesterséges intelligenciát és a gépi tanulást a videószerkesztés folyamatának megkönnyítésére és gyorsítására. A Wondershare Filmora X azonban előfizetéses díjat igényel, amely havonta, negyedévente vagy évente fizethető.

A Wondershare Filmorát ingyenesen is kipróbálhatjuk 30 napig, ha letöltjük a próbaverziót a Wondershare weboldaláról. A próbaverzió a Wondershare Filmora X verzióval egyenértékű, de korlátozott exportálási lehetőségekkel rendelkezik, és a videókra vízjelet helyez.

Milyen operációs rendszereken fut a Wondershare Filmora?

A Wondershare Filmora mind Windows, mind Mac operációs rendszeren fut, így használható PC-n vagy Mac-en egyaránt. A program futtatásához a következő minimális rendszerkövetelményekre van szükség:

  • Processzor: Intel Core i3 vagy AMD Ryzen 3
  • Memória: 4 GB RAM
  • Videókártya: Intel HD Graphics 5000 vagy AMD Radeon R5
  • Merevlemez: 10 GB szabad hely
  • Operációs rendszer: Windows 7 64-bit vagy Mac OS X 10.11

Természetesen, ha jobb teljesítményt és minőséget szeretnénk elérni, akkor ajánlott magasabb rendszerkövetelményekkel rendelkező számítógépet használni. A program optimalizálva van a legújabb hardverek és technológiák kihasználására, így például támogatja az Intel Quick Sync Video, az NVIDIA CUDA, az AMD VCE és az Apple Metal technológiát.

Milyen műveleteket lehet elvégezni a Wondershare Filmorával?

Számos műveletet elvégezhetünk a videóinkon, amelyek segítenek abban, hogy a videóinkat a legjobb formában mutassuk be. Néhány példa a műveletekre:

Videóvágás:

A videóvágás során kiválaszthatjuk, hogy melyik részeket szeretnénk megtartani vagy elhagyni a videónkból, valamint hogy milyen sorrendben és időzítésben szeretnénk ezeket megjeleníteni.  Lehetőségünk van a videóinkat egyszerűen és pontosan vágjuk, valamint hogy több videósávot használjunk egymás alatt vagy mellett.

Videóeffektusok:

A videóeffektusok olyan vizuális elemek, amelyeket a videónkra alkalmazhatunk, hogy megváltoztassuk vagy javítsuk a videó kinézetét, hangulatát vagy stílusát. A Wondershare Filmora számos effektust kínál, mint például színezés, fényerő, kontraszt, élesség, homály, torzítás, zaj, mozaik, stb. Az effektusokat a videósávra húzhatjuk, vagy a videó tulajdonságainál állíthatjuk be.

Videóátmenetek:

A videóátmenetek olyan effektusok, amelyeket a videók közötti váltásoknál használhatunk, hogy simábbá és érdekesebbé tegyük a videó folyamatosságát. A Wondershare Filmora számos átmenetet kínál, mint például vágás, tolás, pörgetés, feloldás, árnyék, stb. Az átmeneteket a videósávok közé húzhatjuk, vagy a videó tulajdonságainál állíthatjuk be.

Videószűrők:

A videószűrők olyan effektusok, amelyeket a videónkra alkalmazhatunk, hogy kiszűrjük vagy kiemeljük bizonyos részleteket, színeket vagy hangokat a videónkból. A Wondershare Filmora számos szűrőt kínál, mint például maszk, kulcsolás, színkorrekció, zajcsökkentés, hangszűrés, stb. A szűrőket a videósávra húzhatjuk, vagy a videó tulajdonságainál állíthatjuk be.

Videócímek és grafikák:

A videócímek és grafikák olyan szöveges vagy képi elemek, amelyeket a videónkra helyezhetünk, hogy információt, magyarázatot, díszítést vagy hangsúlyt adjunk a videónknak. A Wondershare Filmora lehetővé teszi, hogy saját címeket és grafikákat készítsünk, vagy előre elkészített sablonokat használjunk. A címeket és grafikákat a videósávra húzhatjuk, vagy a videó tulajdonságainál állíthatjuk be.

filmora 13

Hogyan készítsünk egy 3 perces zenés videót a Wondershare Filmorával?

A zenés videók olyan videók, amelyekben a zene a fő szerepet játsza, és a képi anyag csak kiegészíti vagy illusztrálja a zenét. A zenés videók készítéséhez a következő lépéseket kell követnünk:

1. A videóanyag és a zene kiválasztása

Először is, ki kell választanunk, hogy milyen videóanyagot és zenét szeretnénk használni a zenés videónkhoz. A videóanyag lehet saját felvételünk, vagy letölthetünk ingyenes vagy fizetős videókat az internetről. A zene is lehet saját alkotásunk, vagy letölthetünk ingyenes vagy fizetős zenéket az internetről. Fontos, hogy a videóanyag és a zene összhangban legyen egymással, és a zenés videó céljához és stílusához illő legyen. Például, ha egy utazási videót szeretnénk készíteni, akkor válasszunk vidám és lendületes zenét és színes és mozgalmas videóanyagot.

2. A videóanyag és a zene importálása a Wondershare Filmorába

Másodszor, importálnunk kell a kiválasztott videóanyagot és zenét a Wondershare Filmorába. Ehhez el kell indítanunk a programot, és létrehoznunk egy új projektet. A program főablakában kattintsunk a “Média” gombra, és válasszuk ki a “Média importálása” opciót. Ezután válasszuk ki a számítógépünkről a videóanyagot és a zenét, amelyeket szeretnénk használni, és kattintsunk az “Importálás” gombra. A kiválasztott videóanyag és zene meg fog jelenni a média könyvtárban, ahonnan húzhatjuk őket a szerkesztő idősávra.

3. A videóanyag és a zene vágása és igazítása

Harmadszor, meg kell vágnunk és igazítanunk a videóanyagot és a zenét, hogy a zenés videónk a kívánt hosszúságú és ritmusú legyen. Ehhez használhatjuk a Wondershare Filmora vágó eszközeit, amelyek segítségével kivághatjuk, összevághatjuk, átméretezhetjük, eltolhatjuk, elforgathatjuk, stb. a videóanyagot és a zenét. A vágó eszközöket a szerkesztő idősáv felett találhatjuk meg, és a kiválasztott videóanyagra vagy zenére kattintva aktiválhatjuk őket. A vágás során figyeljünk arra, hogy a videóanyag és a zene összhangban legyen egymással, és ne legyenek felesleges vagy zavaró részek a zenés videónkban.

4.  A videóanyag és a zene effektelése és szűrése

Negyedszer, effektezhetjük és szűrhetjük a videóanyagot és a zenét, hogy a zenés videónk látványosabb és hangulatosabb legyen. Ehhez használhatjuk a Wondershare Filmora effektus és szűrő eszközeit, amelyek segítségével alkalmazhatunk különböző vizuális és hanghatásokat, átmeneteket, szűrőket, címeket, grafikákat, stb. a videóanyagra és a zenére. Az effektus és szűrő eszközöket a program főablakának bal oldalán találhatjuk meg, és a kívánt effektust vagy szűrőt húzhatjuk a szerkesztő idősávra. Az effektusok és szűrők beállításait a videó tulajdonságainál módosíthatjuk. Az effektelés és szűrés során figyeljünk arra, hogy a videóanyag és a zene harmonizáljon egymással, és ne legyenek túlzott vagy zavaró hatások a zenés videónkban.

5.  A videóanyag és a zene feliratozása és hangeffektelése

Ötödször, feliratozhatjuk és hangeffektelhetjük a videóanyagot és a zenét, hogy a zenés videónk informatívabb és érdekesebb legyen. Ehhez használhatjuk a Wondershare Filmora felirat és hangeffekt eszközeit, amelyek segítségével hozzáadhatunk szöveges vagy képi információt, magyarázatot, díszítést vagy hangsúlyt a videóanyagra és a zenére. A felirat és hangeffekt eszközöket a program főablakának bal oldalán találhatjuk meg, és a kívánt feliratot vagy hangeffektet húzhatjuk a szerkesztő idősávra. A feliratok és hangeffektek beállításait a videó tulajdonságainál módosíthatjuk. A feliratozás és hangeffektelés során figyeljünk arra, hogy a videóanyag és a zene összeilljen egymással, és ne legyenek felesleges vagy zavaró elemek a zenés videónkban.

6.  A zenés videó előnézete és exportálása

Végül, meg kell néznünk és exportálnunk a zenés videónkat, hogy megosszuk vagy lejátszuk azt. Ehhez használhatjuk a Wondershare Filmora előnézet és export eszközeit, amelyek segítségével megnézhetjük és ellenőrizhetjük a zenés videónkat, valamint kiválaszthatjuk a kívánt formátumot és platformot, amelyre szeretnénk exportálni a zenés videónkat. Az előnézet és export eszközöket a program főablakának jobb oldalán találhatjuk meg, és a “Lejátszás” és a “Készítés” gombokkal aktiválhatjuk őket. Az exportálás során figyeljünk arra, hogy a zenés videónk megfeleljen a kiválasztott formátumnak és platformnak, és ne legyenek minőségi vagy kompatibilitási problémák a zenés videónkkal.

Vicces Tiktok videó készítése! Hogyan lássak hozzá?

Vicces Tiktok videó készítése Számtalan módja van annak, hogy videót gyárts Tiktokra. Vicces tiktok videó készítése történhet úgy is, hogy egyszerűen felveheted mobiltelefonról, megvághatsz egy filmjelenetet és közzéteheted azt a számítógépedről is. Ha a tiktok...

Top 2 tipp Videó gyorsítása Adobe Premiere Pro Tippek

Üdvözöljük az Adobe Premiere Pro tippeket tartalmazó cikkünkben, ahol megosztjuk veled, hogyan tudod egyszerűen és hatékonyan gyorsítani a videóidat. Az Adobe Premiere Pro videószerkesztővel lehetőséged van dinamikusabbá és lendületesebbé tenni a videóidat, és mi most...

Fedezd fel a sokoldalú és ingyenes online videószerkesztő programokat

Online videószerkesztő Az online videószerkesztés egyre népszerűbbé válik, és most itt van az egyetlen olyan platform, amely sokoldalú és ingyenes eszközökkel segít a videók szerkesztésében. Fedezd fel ennek az online videószerkesztőnek a lehetőségeit, amely egyszerű...

Top10 ingyenes videószerkesztő program 2024

Top10 ingyenes videószerkesztő program 2024 Fedezd fel a legjobb 10 ingyenes videószerkesztő programot, amelyekkel profi videókat készíthetsz 2024-ben! Kreatív és egyszerű eszközök várnak, hogy inspirálják a videószerkesztés világában. Mit jelent a videószerkesztő...

Top 5 Legjobb Ingyenes Videószerkesztő Program 2024

Top 5 Legjobb Ingyenes Videószerkesztő Program 2024 Főbb Kérdések a Cikkben: - Mik az öt legjobb ingyenes videószerkesztő program 2024-ben?- Milyen funkciókat kínálnak ezek a programok?- Hogyan lehet használni ezeket a videószerkesztőket? Kulcspontok a Movavi Video...

Hogyan vágjunk videót

Hogyan vágjunk videót Adobe Premiere Pro-ban: Kezdők útmutatója Az Adobe Premiere Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő program a piacon, professzionális funkciókkal és intuitív felülettel. Akár kezdő vagy, akár profi, ez a cikk végigvezet a videóvágás alapjain a...

Filmek létrehozása videószerkesztővel

Filmek létrehozása, azaz hogyan készítsünk lenyűgöző filmeket videószerkesztővel? A videószerkesztés egy olyan kreatív folyamat, amely segít megosztani a történeteinket, érzéseinket és üzeneteinket a világgal. Egy jó videószerkesztővel nemcsak a felvett anyagot...

5 ingyenes videószerkesztő program, ami a hasznodra lehet!

5 Ingyenes videószerkesztő program    1. DaVinci Resolve: Szakmai szintű funkciókkal rendelkezik, mint a színkorrekció, effektek és hangszerkesztés. Kezdőknek bonyolult lehet a felülete. Letölthető Windows, macOS és Linux rendszerekre. 2. HitFilm Express: Kiváló...

Videószerkesztés az alapoktól mindenkinek

Videószerkesztés az alapoktól A következő cikkemben arról számolok be, hogyan tudod saját magad szerkeszteni kedvenc videóidat! Érdemes átgondolnod milyen céllal állsz hozzá a munkádhoz. Egy rövid zenés videót szeretnél, egy slideshow-t vagy egy hosszabb film...

Vfx jelentése, mi az és hogyan használható?

Mi az a vfx és hogyan használható? A vfx, vagy vizuális effektus, olyan képi hatás, amelyet digitális eszközökkel hoznak létre vagy módosítanak, hogy olyan jeleneteket vagy objektumokat ábrázoljanak, amelyek valóságosak, de nem rögzíthetők élőben. Leggyakrabban...
Share This
Share via
Copy link