Mire való a felirat szerkesztő?

A feliratok szerkesztése egy fontos lépés a videók és képek elkészítésekor. Lehetővé teszik a nézők számára, hogy könnyebben értsék a tartalmat, és segítenek a hallássérült embereknek is. Ebben a cikkben bemutatjuk az öt leggyakrabban használt felirat szerkesztő programot, amelyekkel könnyedén szerkeszthet feliratokat a videókhoz és képekhez. A felsorolsát követően a subtitle creator-ól olvashatsz bővebben. Ha érdekelnek a filmfeliratok egy másik cikkemben írok róla bővebben.

Felirat szerkesztő programok

Az alábbi táblázat összefoglalja az öt leggyakrabban használt felirat szerkesztő programot, amelyekkel könnyedén szerkeszthet feliratokat a videókhoz és képekhez.

 

Program neveÁrOperációs rendszerFelirat formátumokFunkciók
Subtitle WorkshopIngyenesWindowsASS, DKS, SCR, SUB, stb.Helyesírás-ellenőrzés, videó előnézet
JublerIngyenesWindows, Mac, LinuxÖsszes rendszeres felirat formátumFelirat fordítása, helyesírás-ellenőrzés
SubtitleCreatorIngyenesWindowsASCII-alapú SRT vagy SUB szöveges fájlok, bináris SUP formátumDVD-készítő varázsló funkció
Open Subtitle EditorIngyenesWindowsVideó szerkesztő és felirat szerkesztő funkciókFelirat fordítása, videó resyncing
SubMagicIngyenesWindowsVideó felirat eszközFeliratok fordítási funkció

 

 

subtitle workshop

1. Subtitle Workshop

A Subtitle Workshop egy ingyenes felirat szerkesztő program, amelyet a Windows operációs rendszerre terveztek.

A program támogatja az összes népszerű felirat formátumot, mint az ASS, DKS, SCR, SUB, stb. A kezelőfelület felhasználóbarát , és lehetővé teszi a feliratok létrehozását, szerkesztését és konvertálását könnyedén. Számos speciális funkcióval rendelkezik, mint például a helyesírás-ellenőrzés, videó előnézet, stb. Ezek a jellemzők és a nagy sebesség és a stabilitás miatt a Subtitle Workshop kevesebb időt vesz igénybe a feliratok szerkesztéséhez, és az egész világ odaítéléséről.

2. Jubler

A Jubler egy szöveg alapú felirat szerkesztő eszköz, amelyet a Windows, Mac és Linux operációs rendszerekre terveztek. Lehetővé teszi az új feliratok létrehozását, vagy a meglévő feliratok kijavítását, finomítását, átalakítását és átalakítását. Támogatja az összes rendszeres felirat formátumot, és optimalizáló algoritmus segítségével rögzíti azt a határidőt ellentmondások. Változtathatod  a felirat színének szabadon állítását, a helyesírás ellenőrzését, a fordítás módba való váltást, stb. A feliratok mentése előtt a feliratokat a MPlayer segítségével is meg lehet próbálni.

3. SubtitleCreator

A SubtitleCreator egy ingyenes felirat szerkesztő program, amelyet a Windows operációs rendszerre terveztek.
Könnyen használható felirat szerkesztő program, amely lehetővé teszi a feliratok létrehozását, szerkesztését és konvertálását. Segíti az ASCII-alapú SRT vagy SUB szöveges fájlok, bináris SUP formátumot.  Kezeli a feliratok szinkronizálását a videóval, és lehetővé teszi a feliratok fordítását. A szerkesztett feliratok mentését az összes népszerű felirat formátumban, mint az SRT, SUB, stb. képes ellátni.  Lehetőséged van beállítani a testreszabást, beleértve a betűtípusokat, a színeket és a méreteket. Az elkészült felirat előnézetét és hozzáadását a videóhoz magad is elkészítheted.

4. Open Subtitle Editor

Az Open Subtitle Editor egy ingyenes felirat szerkesztő program, amely lehetővé teszi a feliratok szerkesztését a videókhoz és képekhez. A Subtitle creator programhoz hasonlóan minden funkciót ellát. Ez a jópofa program lehetővé teszi a feliratok fordítását, szinkronizálását a videóval. A felsorolt programokhoz hasonlóan kezeli a  feliratok mentését az összes népszerű felirat formátumban, mint az SRT, SUB, stb.

5. SubMagic

A SubMagic egy ingyenes videó felirat eszköz, amely lehetővé teszi a feliratok szerkesztését a videókhoz. Az alábbi műveletekre képes: feliratok létrehozása, szerkesztése, fordítása és szinkronizálása. Hozzájárul  az összes népszerű felirat formátum támogatásához, és lehetővé teszi a feliratok mentését az összes népszerű felirat formátumban, mint az SRT, SUB, stb.  Képes a feliratok fordítására, és lehetővé teszi a feliratok szinkronizálását a videóval. Érdemes arra, hogy kezelje  a feliratok színének, méretének és stílusának testreszabását.

 

subtitle creator

A Subtitle Workshop használata

A Subtitleworkshop használatához először telepítened kell a programot a hivatalos weboldalról. A telepítés után indítsd el a programot, és válaszd ki a nyelvet, amelyen a feliratokat szeretnéd készíteni. Ezután kövesd a Varázsló lépéseit, amelyek a következők:

 1. Válaszd ki a forrásfájlt, amelyhez a feliratokat szeretnéd hozzáadni. Ez lehet egy DVD, egy VOB fájl vagy egy MPEG fájl.
 2. Állítsd be a célfájlt, amelybe a feliratokat szeretnéd menteni. SUP fájl, amelyet a DVD szerkesztő programok elfogadnak, vagy egy SRT fájl, amelyet a legtöbb lejátszó program támogat.
 3. Rendeld hozzá a feliratfájlt, amelyet szeretnél használni. SRT vagy egy SUB fájl, amelyet előre elkészítettél, vagy amelyet a programmal generáltál. Ha nincs feliratfájlod, akkor a programmal létrehozhatsz egyet, vagy importálhatsz egyet az internetről.
 4. Szerkeszd a  feliratok beállításait, amelyekkel testre szabhatod a feliratok megjelenését. Módosíthatod a  betűtípust, a színt, a méretet, a pozíciót, az átlátszóságot és a keretet. Ha karaoke feliratokat szeretnél készíteni, akkor itt beállíthatod a karaoke effektust is.
 5. Végezd el a feliratok szinkronizálását, amellyel összehangolhatod a feliratokat a hanggal. Átszabhatod a feliratok kezdő és végpontját, valamint a sebességét. Ha szükséges, akkor itt módosíthatod a feliratok szövegét is.
 6. Nézd vissza az előnézetét, amellyel ellenőrizheted, hogy a feliratok megfelelően jelennek meg a videón. Itt elérhető számodra , azaz láthatod a feliratokat a DVD menüjével és a videóval együtt, és ha szükséges, akkor itt javíthatod a feliratokat.
subtitle workshop használata

A Subtitle Workshop tulajdonságai és használata

A Subtitle Workshop számos tulajdonsággal és használattal rendelkezik, amelyek megkönnyítik a feliratok készítését és szerkesztését. A program legfontosabb tulajdonságai és használatai a következők:

 • A többi feliratkezelő programhoz hasonlóan ez is támogatja az SRT és a SUB formátumokat, amelyek a leggyakoribb felirat formátumok. A program képes ezeket a formátumokat konvertálni a SUP formátumba, amelyet a DVD szerkesztő programok elfogadnak. A program alkalmas arra, hogy a SUP formátumot is visszaalakítani SRT vagy SUB formátumba, ha szükséges.
 • a karaoke feliratokat, amelyekkel a zenéket is feliratozhatod. Lehetőséged van a karaoke feliratokat generálni a SRT vagy a SUB fájlokból, vagy importálni az internetről.A karaoke feliratokat megjeleníteni különböző színekkel és effektusokkal, amelyek követik a zene ritmusát.
 • Rendelkezik egy Varázslóval, amely segít a feliratok létrehozásában, szinkronizálásában és előnézetében. A Varázsló lépésről lépésre vezet végig a feliratok készítésének folyamatán, és lehetőséget ad a feliratok testreszabására és javítására.
 • Van benne WYSIWYG szerkesztővel, amellyel a feliratokat grafikusan szerkesztheted. A felületkezelőnél láthatod a feliratokat a videóval együtt, és módosíthatod a feliratok szövegét, időzítését, pozícióját és megjelenését. A szerkesztőben használhatod a vágólapot, a keresést, a cserét, az undo és redo funkciókat, valamint a billentyűparancsokat.
 • A DVD lemezek korából ismert DVD előnézettel rendelkezik, amellyel ellenőrizheted, hogy a feliratok hogyan jelennek meg a DVD-n. A DVD előnézetben láthatod a feliratokat a DVD menüjével és a videóval együtt, és ha szükséges, akkor itt javíthatod a feliratokat. Ugyanitt lejátszhatod a DVD-t, és tesztelheted a feliratok működését.
 • Megtalálsz benne egy beépített webböngészőt, amellyel feliratfájlokat kereshetsz és importálhatsz az internetről. A webböngészőben használhatod a keresőmotort, a könyvjelzőket, a történetet, a letöltéseket és a beállításokat. Meglelheted a legnépszerűbb feliratoldalakat, mint például a OpenSubtitles, a Happy Scribe vagy a SpeechText.

Subtitle Workshop előnyei

A Subtitle Workshop egy hasznos és ingyenes program, amellyel könnyedén feliratozhatod a DVD-idet. A program előnyei a következők:

 • Intuitív felülettel rendelkezik, amely segít a feliratok létrehozásában, szinkronizálásában és előnézetében.
 • Támogatja a leggyakoribb felirat formátumokat, valamint a karaoke feliratokat is.
 • Beállíthatod a  feliratok testreszabását és javítását, valamint a feliratok megjelenítését különböző színekkel és effektusokkal.
 • Képes feliratfájlokat importálni az internetről, valamint feliratoldalakat böngészni a beépített webböngészővel.

A Subtitle Workshop hátrányai

Bár a Subtitle Workshop egy hasznos és ingyenes program, nem tökéletes, és vannak bizonyos hátrányai is. A program hátrányai a következők:

 • A program nem támogatja a többnyelvű feliratokat, vagyis nem lehet egyszerre több nyelven feliratozni a DVD-t. Ha több nyelven szeretnél feliratokat készíteni, akkor külön-külön kell elmentened a feliratfájlokat, és kiválasztanod a megfelelő nyelvet a DVD lejátszásakor.
 • Feliratok automatikus generálását ne mvégzi el, vagyis nem képes a videó hangját felismerni és lefordítani. Ha nincs előre elkészített feliratfájlod, akkor magadnak kell létrehoznod a feliratokat, vagy importálnod egyet az internetről. Ez időigényes és hibalehetőséges folyamat lehet, különösen, ha nem beszéled a videó nyelvét.
 • Feliratok automatikus szinkronizálásá képtelen. Manuálisan kell beállítanod.Nem képes a feliratokat összehangolni a videó sebességével és időtartamával. Ha a feliratok nem illeszkednek a videóhoz, akkor magadnak kell beállítanod a feliratok kezdő és végpontját, valamint a sebességét. Ez bonyolult és macerás folyamat lehet, különösen, ha a videó sokszor változtatja a sebességét vagy a hosszát.
subtitle workshop information and errors

Összefoglalás

A Subtitle Workshop alternatívái közé tartozik a Subtitle Edit, az Aegisub , amely hasonló vagy jobb funkciókat kínálnak, mint a SubtitleCreator.

Remélem, hogy ez a cikk segített megismerni a SubtitleCreator programot, és eldönteni, hogy megfelel-e az igényeidnek. Ha szeretnéld videó szerkesztés témában többet olvasni javaslom a témakörök oldal megtekintését. Filmfeliratokkal kapcsolatban pedig találsz olyan oldalakat, ahol filmekhez időzített feliratokat találhatsz.

Vicces Tiktok videó készítése! Hogyan lássak hozzá?

Vicces Tiktok videó készítése Számtalan módja van annak, hogy videót gyárts Tiktokra. Vicces tiktok videó készítése történhet úgy is, hogy egyszerűen felveheted mobiltelefonról, megvághatsz egy filmjelenetet és közzéteheted azt a számítógépedről is. Ha a tiktok...

Fedezd fel a sokoldalú és ingyenes online videószerkesztő programokat

Online videószerkesztő Az online videószerkesztés egyre népszerűbbé válik, és most itt van az egyetlen olyan platform, amely sokoldalú és ingyenes eszközökkel segít a videók szerkesztésében. Fedezd fel ennek az online videószerkesztőnek a lehetőségeit, amely egyszerű...

Top10 ingyenes videószerkesztő program 2024

Top10 ingyenes videószerkesztő program 2024 Fedezd fel a legjobb 10 ingyenes videószerkesztő programot, amelyekkel profi videókat készíthetsz 2024-ben! Kreatív és egyszerű eszközök várnak, hogy inspirálják a videószerkesztés világában. Mit jelent a videószerkesztő...

Top 5 Legjobb Ingyenes Videószerkesztő Program 2024

Top 5 Legjobb Ingyenes Videószerkesztő Program 2024 Főbb Kérdések a Cikkben: - Mik az öt legjobb ingyenes videószerkesztő program 2024-ben?- Milyen funkciókat kínálnak ezek a programok?- Hogyan lehet használni ezeket a videószerkesztőket? Kulcspontok a Movavi Video...

Hogyan vágjunk videót

Hogyan vágjunk videót Adobe Premiere Pro-ban: Kezdők útmutatója Az Adobe Premiere Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő program a piacon, professzionális funkciókkal és intuitív felülettel. Akár kezdő vagy, akár profi, ez a cikk végigvezet a videóvágás alapjain a...

Filmek létrehozása videószerkesztővel

Filmek létrehozása, azaz hogyan készítsünk lenyűgöző filmeket videószerkesztővel? A videószerkesztés egy olyan kreatív folyamat, amely segít megosztani a történeteinket, érzéseinket és üzeneteinket a világgal. Egy jó videószerkesztővel nemcsak a felvett anyagot...

5 ingyenes videószerkesztő program, ami a hasznodra lehet!

5 Ingyenes videószerkesztő program    1. DaVinci Resolve: Szakmai szintű funkciókkal rendelkezik, mint a színkorrekció, effektek és hangszerkesztés. Kezdőknek bonyolult lehet a felülete. Letölthető Windows, macOS és Linux rendszerekre. 2. HitFilm Express: Kiváló...

Videószerkesztés az alapoktól mindenkinek

Videószerkesztés az alapoktól A következő cikkemben arról számolok be, hogyan tudod saját magad szerkeszteni kedvenc videóidat! Érdemes átgondolnod milyen céllal állsz hozzá a munkádhoz. Egy rövid zenés videót szeretnél, egy slideshow-t vagy egy hosszabb film...

Vfx jelentése, mi az és hogyan használható?

Mi az a vfx és hogyan használható? A vfx, vagy vizuális effektus, olyan képi hatás, amelyet digitális eszközökkel hoznak létre vagy módosítanak, hogy olyan jeleneteket vagy objektumokat ábrázoljanak, amelyek valóságosak, de nem rögzíthetők élőben. Leggyakrabban...

Tiktok videó készítése a Capcut segítségével

Tiktok videó készítése a Capcut segítségével! A Tiktok egy népszerű közösségi média platform, ahol rövid videókat oszthatsz meg a világgal. A videók szórakoztatóak, kreatívak, és sokféle témát érintenek, mint például a humor, a zene, a tánc, a divat, a sport, az...
Share This
Share via
Copy link