Miért érdemes videó hirdetéseket használni?

A videó hirdetés  számos előnnyel rendelkezik a hagyományos szöveges vagy képes hirdetésekkel szemben.  Jellemzői:

 • Leköthetik a nézők figyelmét, hiszen mozgóképekkel, hanggal és zenével keltik életre az üzenetet.
 • Megmutathatják a termék vagy szolgáltatás használatát, előnyeit és eredményeit, így meggyőzőbbek lehetnek a vásárlók számára.
 • Kihasználhatják a vizuális és érzelmi hatásokat, amelyek befolyásolják a döntéshozatalt és a márkahűséget.
 • Alkalmazkodhatnak a különböző platformokhoz és eszközökhöz, hiszen a videó hirdetések megjelenhetnek a weboldalakon, a közösségi médiában, a YouTube-on, a mobilalkalmazásokban és a tévében is.
video advert
video advert

Hatékonyságukat számos kutatás és statisztika is alátámasztja. Például:

Milyen alkalmazásokat, megoldásokat és programokat használhat a videó hirdetések létrehozásához?

A létrehozáshoz szükséged lesz egy videószerkesztő programra, amellyel felveheti, vágathatja, effektezheti és hangosíthatja a videót. Emellett használhat olyan alkalmazásokat és megoldásokat is, amelyek segítenek a videó hirdetés tervezésében, optimalizálásában és követésében. Íme néhány példa:

Animoto:

Ez egy online videószerkesztő alkalmazás, amellyel egyszerűen és gyorsan készíthet professzionális videó hirdetéseket. Az Animoto több mint 3000 videó sablont kínál, amelyeket testreszabhat a márkájának megfelelően. Emellett integrálhatja a Facebookkal, az Instagrammal és a YouTube-al, hogy könnyen megossza a videóit

animoto
animoto

Lumen5

Mesterséges intelligencia alapú videó hirdetés készítő alkalmazás, amely automatikusan átalakítja a weboldalán lévő szöveges tartalmat videóvá. A Lumen5 kiválasztja a legfontosabb mondatokat, hozzárendeli a megfelelő képeket, videókat és zenéket, és létrehozza a videó hirdetést. A Lumen5 segítségével időt és erőforrást takaríthat meg a videó hirdetés készítésében.

lumen5
lumen5

Vidyard

Ez egy videó marketing megoldás, amely segít a videó hirdetések mérésében és optimalizálásában. A Vidyard lehetővé teszi, hogy nyomon kövesse a videó hirdetések teljesítményét, mint például a nézettséget, az elkötelezettséget, a konverziókat és a bevételt. Emellett segít a videó hirdetések célzásában és személyre szabásában, hogy növelje a hatékonyságot és a megtérülést.

vidyard
vidyard
themeforest
themeforest

Az envato és themeforest oldalon található videó templatek előnyei

Az envato és themeforest oldalakon több ezer videó template közül választhat, amelyeket megvásárlást követően tovább szerkeszthet adobe after effect vagy adobe premiere pro programon belül. A videó templateknek számos előnye van, mint például:

 • Megkönnyítik a videó hirdetés készítését, hiszen nem kell nulláról terveznie a videót, hanem egy már elkészült sablont használhat, amelyet csak a saját igényeinek megfelelően módosít.
 • Megspórolják az időt és a költséget, hiszen nem kell bérelnie egy videószerkesztőt vagy grafikust, hanem maga is elvégezheti a videó hirdetés szerkesztését, akár kevés tapasztalattal is.
 • Megnövelik a minőséget és a kreativitást, hiszen a videó templatek professzionálisak, modernek és változatosak, így kiemelkedhet a versenytársak közül.

A videó templatek használatához szüksége lesz egy adobe after effect vagy adobe premiere pro programra, amelyek a legnépszerűbb és legfejlettebb videószerkesztő programok a piacon. Ezekkel a programokkal könnyen importálhatja, szerkesztheti és exportálhatja a videó templateket, valamint hozzáadhatja a saját logóját, szövegét, képeit, videóit és hangját. A videó templatek általában részletes útmutatót is tartalmaznak, amelyek segítenek a használatukban.

envato elements
envato elements

Miért használj videós hirdetéseket?

A képes és grafikai megoldások mellett a videószerkesztés által létrehozott tartalmak egyre népszerűbbek és hatékonyabbak a digitális marketingben, mivel a videók képesek jobban felkelteni és fenntartani a felhasználók figyelmét, mint a szöveges vagy képes hirdetések.

 • könnyebben bemutathatod a termékedet, a szolgáltatásodat vagy a márkádat, és meggyőzheted a potenciális ügyfeleket a vásárlásról.
 • növelheted a webhelyed forgalmát, a konverzióidat, a márkaismeretedet és a hűségedet.
 • kiemelkedhetsz a versenytársaid közül, és megmutathatod a vállalkozásod egyediségét és személyiségét.

Hogyan készíts videós hirdetéseket?

Szükséged van egy videószerkesztő programra, amely lehetővé teszi, hogy felvegyél, vágj, effektezz, animálj és konvertálj videókat. A videószerkesztő programok általában fizetősek és bonyolultak, és sok időt és tanulást igényelnek, hogy megtanuld őket használni. Azonban vannak olyan ingyenes vagy olcsó videószerkesztő programok is, amelyek egyszerűek és intuitívak, és alkalmasak kezdőknek, hobbistáknak vagy akár haladóknak is. Ezek a videószerkesztő programok segítenek abban, hogy kifejezd a kreativitásodat, és elkészítsd a saját videós hirdetéseidet anélkül, hogy sokat kellene költened. Ebben a cikkben megismerheted a legjobb videószerkesztő programokat, amelyeket Windows rendszeren használhatsz, és megtudhatod, hogy melyiket válaszd a saját igényeidnek megfelelően.

A legjobb videószerkesztő programok Windows rendszerhez

A következő táblázatban összefoglaltuk a legjobb videószerkesztő programokat Windows rendszerhez, és összehasonlítottuk azok főbb jellemzőit.

ProgramIngyenes/OlcsóEgyszerű/BonyolultFelvételVágásEffektAnimációKonvertálásExportálási formátumok
Adobe Premiere ProOlcsóBonyolultIgenIgenIgenIgenIgenMP4, MOV, AVI, WMV és egyéb
Adobe After EffectsOlcsóBonyolultNemIgenIgenIgenIgenMP4, MOV, AVI, WMV és egyéb
Envato és Themeforest videó templatekOlcsóEgyszerűNemIgenIgenIgenNemMP4, MOV, AVI, WMV és egyéb
Windows Movie MakerIngyenesEgyszerűIgenIgenIgenNemIgenMP4, WMV, AVI és egyéb
LightworksIngyenesBonyolultIgenIgenIgenIgenIgenMP4, MOV, AVI, WMV és egyéb
ShotcutIngyenesEgyszerűIgenIgenIgenIgenIgenMP4, MOV, AVI, WMV és egyéb
adobe after effect
adobe after effect

Adobe After Effects

Az Adobe After Effects egy professzionális és erőteljes videószerkesztő program, amelyet főleg utómunkálására és animálására használnak. Az Adobe After Effects segítségével vághatod, effektezheted, animálhatod és konvertálhatod a videóidat. A program nem támogatja a videó rögzítését, ezért más programokkal kell kombinálnod, például az Adobe Premiere Pro-val. A program támogatja a számos videó formátumot, például MP4, MOV, AVI, WMV és mások. A program lehetővé teszi, hogy alkalmazz különböző effekteket, átmeneteket, színeket, fényeket, hangokat és szövegeket a videóidra. A program lehetővé teszi, hogy animálj különböző módon, például a kulcsképkockák, a mozgásbefogás, a csontváz és a fizika alapján. A program lehetővé teszi, hogy konvertálj különböző formátumok között, például MP4, MOV, AVI, WMV és mások. A program lehetővé teszi, hogy exportálj a videóidat több formátumban, például MP4, MOV, AVI, WMV és mások.

Az Adobe After Effects előnyei:

 • Professzionális és erőteljes
 • Támogatja a számos videó formátumot
 • Sok effektet, átmenetet, színt, fényt, hangot és szöveget kínál
 • Több animációs módot támogat
 • Több konvertálási és exportálási formátumot kínál

Az Adobe After Effects hátrányai:

 • Drága és bonyolult
 • Sok időt és tanulást igényel
 • Néha lassú és instabil
 • Nem támogatja a videó rögzítését

Az Adobe After Effects alkalmas:

 • Haladóknak, akik professzionális szintű videós hirdetéseket akarnak készíteni
 • Olyanoknak, akik szeretnék kihasználni a sok effektet, átmenetet, színt, fényt, hangot és szöveget
 • Olyanoknak, akik szeretnék animálni a videóikat
envato template
envato template

Envato és Themeforest videó templatek

Az Envato és Themeforest videó templatek olyan előre elkészített videó sablonok, amelyeket megvásárolhatsz, és tovább szerkeszthetsz az Adobe After Effects vagy az Adobe Premiere Pro programon belül. A videó templatek segítségével könnyen és gyorsan készíthetsz videós hirdetéseket, anélkül, hogy sok időt és erőfeszítést kellene fordítanod a videószerkesztésre. A videó templatek támogatják a számos videó formátumot, például MP4, MOV, AVI, WMV és mások. A videó templatek lehetővé teszik, hogy alkalmazz különböző effekteket, átmeneteket, színeket, fényeket, hangokat és szövegeket a videóidra. A videó templatek lehetővé teszik, hogy animálj különböző módon, például a kulcsképkockák, a mozgásbefogás, a csontváz és a fizika alapján. A videó templatek lehetővé teszik, hogy exportálj a videóidat több formátumban, például MP4, MOV, AVI, WMV és mások.

A videó templatek előnyei:

 • Olcsó és egyszerű
 • Támogatják a számos videó formátumot
 • Sok effektet, átmenetet, színt, fényt, hangot és szöveget kínálnak
 • Több animációs módot támogatnak
 • Több exportálási formátumot kínálnak

Azok hátrányai:

 • Nem egyedi és kreatív
 • Szükség van az Adobe After Effects vagy az Adobe Premiere Pro programra
 • Néha nem kompatibilisek más programokkal

Ezen videó templatek alkalmasak:

 • Kezdőknek, akik egyszerű és gyors videós hirdetéseket akarnak készíteni
 • Olyanoknak, akik nem szeretnék sok időt és erőfeszítést fordítani a videószerkesztésre
 • Olyanoknak, akik elégedettek az előre elkészített videó sablonokkal
windows movie maker
windows movie maker

Windows Movie Maker

Windows Movie Maker egy ingyenes és egyszerű videószerkesztő program, amelyet a Windows operációs rendszerhez terveztek. A Windows Movie Maker segítségével felveheted, vághatod, effektezheted és konvertálhatod a videóidat. A program nem támogatja a videók animálását, ezért más programokkal kell kombinálnod, például az Adobe After Effects-szel. A program támogatja a számos videó formátumot, például MP4, WMV, AVI és mások. A program lehetővé teszi, hogy alkalmazz különböző effekteket, átmeneteket, színeket, fényeket, hangokat és szövegeket a videóidra. A program lehetővé teszi, hogy konvertálj különböző formátumok között, például MP4, WMV, AVI és mások. A program lehetővé teszi, hogy exportálj a videóidat több formátumban, például MP4, WMV, AVI és mások.

A Windows Movie Maker előnyei:

 • Ingyenes és egyszerű
 • Támogatja a számos videó formátumot
 • Sok effektet, átmenetet, színt, fényt, hangot és szöveget kínál
 • Több konvertálási és exportálási formátumot kínál

A Windows Movie Maker hátránya:

 • Nem támogatja az animálást
 • Nem professzionális és erőteljes
 • Néha lassú és instabil

A Windows Movie Maker alkalmas:

 • Kezdőknek, akik egyszerű és gyors videós hirdetéseket akarnak készíteni
 • Olyanoknak, akik nem szeretnék sok időt és erőfeszítést fordítani a videószerkesztésre
 • Olyanoknak, akik elégedettek az alapvető effektekkel, átmenetekkel, színekkel, fényekkel, hangokkal és szövegekkel
lightworks
lightworks

Lightworks

Lightworks egy ingyenes és bonyolult videószerkesztő program, amelyet a professzionális filmkészítéshez használnak. A Lightworks segítségével felveheted, vághatod, effektezheted, animálhatod és konvertálhatod a videóidat. A program támogatja a számos videó formátumot, például MP4, MOV, AVI, WMV és mások. A program lehetővé teszi, hogy alkalmazz különböző effekteket, átmeneteket, színeket, fényeket, hangokat és szövegeket a videóidra. A program lehetővé teszi, hogy animálj különböző módon, például a kulcsképkockák, a mozgásbefogás, a csontváz és a fizika alapján. A program lehetővé teszi, hogy konvertálj különböző formátumok között, például MP4, MOV, AVI, WMV és mások. A program lehetővé teszi, hogy exportálj a videóidat több formátumban, például MP4, MOV, AVI, WMV és mások.

Előnyei:

 • Ingyenes és bonyolult
 • Támogatja a számos videó formátumot
 • Sok effektet, átmenetet, színt, fényt, hangot és szöveget kínál
 • Több animációs módot támogat
 • Több konvertálási és exportálási formátumot kínál

Hátránya:

 • Sok időt és tanulást igényel
 • Nem egyszerű és intuitív
 • Néha lassú és instabil

Alkalmas:

 • Haladóknak, akik professzionális szintű videós hirdetéseket akarnak készíteni
 • Olyanoknak, akik szeretnék kihasználni a sok effektet, átmenetet, színt, fényt, hangot és szöveget
 • Olyanoknak, akik szeretnék animálni a videóikat
shotcut
shotcut

Shotcut

Shotcut egy ingyenes és egyszerű videószerkesztő program, amelyet nyílt forráskódú közösség fejleszt. A Shotcut segítségével felveheted, vághatod, effektezheted, animálhatod és konvertálhatod a videóidat. A program támogatja a számos videó formátumot, például MP4, MOV, AVI, WMV és mások. A program lehetővé teszi, hogy alkalmazz különböző effekteket, átmeneteket, színeket, fényeket, hangokat és szövegeket a videóidra. A program lehetővé teszi, hogy animálj különböző módon, például a kulcsképkockák, a mozgásbefogás, a csontváz és a fizika alapján. A program lehetővé teszi, hogy konvertálj különböző formátumok között, például MP4, MOV, AVI, WMV és mások. A program lehetővé teszi, hogy exportálj a videóidat több formátumban, például MP4, MOV, AVI, WMV és mások.

A Shotcut előnyei:

 • Ingyenes és egyszerű
 • Támogatja a számos videó formátumot
 • Sok effektet, átmenetet, színt, fényt, hangot és szöveget kínál
 • Több animációs módot támogat
 • Több konvertálási és exportálási formátumot kínál

A hátrányai :

 • Nem professzionális és erőteljes
 • Néha lassú és instabil
 • Nem nyújt sok speciális funkciót és beállítást

A Shotcut alkalmas:

 • Kezdőknek, akik egyszerű és gyors videós hirdetéseket akarnak készíteni
 • Olyanoknak, akik szeretnék kihasználni a sok effektet, átmenetet, színt, fényt, hangot és szöveget
 • Olyanoknak, akik szeretnék animálni a videóikat

Legutóbbi bejegyzések:

Share This
Share via
Copy link