A Varázslatos Világ a Slideshow Készítő Programok Mögött

Üdvözöllek a dinamikus vizuális történetmesélés forradalmában! A slideshow készítő programok olyan eszközöket jelentenek, amelyek pillanatok alatt lehetővé teszik, hogy szemed láttára varázsolj egyedi és emlékezetes előadásokat. Engedd meg, hogy néhány példán keresztül beavassalak a mágia rejtelmeibe.

Kreatív Szabadság a Programok Világában

A slideshow készítő programok különleges eszközök, amelyek segítségével a képek, zenék és más multimédia elemek összefonódva alkothatnak felejthetetlen előadásokat. Ahhoz, hogy megragadd a nézők figyelmét, néha csak pár perc szükséges, és ezek a programok lehetővé teszik, hogy ezt könnyedén elérhesd.

 

smart slideshow

Néhány Példa a Slideshow Készítő Programokra

  1. Diavetítések a Smart Slideshow-tal: A Smart Slideshow program egy lenyűgöző példa a fejlett technológiára. Ez az eszköz nem csupán a képek egyszerű sorrendjével elégszik meg, hanem dinamikus effektekkel, mint például a 3D átmenetekkel, amelyek feledhetetlenné teszik az előadást.
  2. Gyorsaság és Egyszerűség a Corel Video Studio progamcsaláddal:
    A Corel Video Studio kiválóan példázza, hogy a slideshow készítés nemcsak hatékony, hanem gyors is lehet. Percek alatt létrehozhatsz egy látványos prezentációt, kihasználva az intuitív felületet és az előre beállított sablonokat.
  3. Képek és Zenék Együttes Használata a Adobe After Effects Alkalmazásával:
    Az Adobe After Effects egyedi lehetőséget biztosít a képek és zenék összehangolt felhasználására. Képzelj el egy olyan előadást, ahol a zenék hangulatát tökéletesen kiegészítik a vizuális elemek, és mindez percek alatt megvalósítható.
corel video studio

Az Egyedülálló Kép és Zene Szimfóniája

A slideshow készítő programok nem csupán eszközök, hanem művészi platformok is. Képzeld el, hogy pillanatok alatt létrehozol egy prezentációt, ahol a képek és zenék együttesen alkotnak egy szimfóniát, amely megérinti a nézők érzékeit.

Összefoglalva a Varázslatos Utazást

A programok világa lenyűgöző lehetőségeket kínál mindazoknak, akik számára fontos a kreativitás és a hatékony előadásmód. A Smart Slideshow, a FlashSlide és a Harmony Slideshow mindössze néhány példa azok közül a kiváló eszközök közül, amelyekkel mindezt elérheted.

Ahhoz, hogy a vizuális történetmesélés igazi mestere lehess, engedd szabadjára a képzeletedet, és merj kísérletezni a slideshow készítő programok széles körű funkcióival. Védd ki a kreatív utazásodat, és hagyd, hogy a képek és zenék összehangolt elegye elvarázsolja mindazokat, akiknek szántad az előadásodat.

Ragyogj ki a tömegből, és hozd létre saját művészetedet a slideshow készítő programok segítségével, melyekkel pillanatok alatt varázsolhatsz lélegzetelállító diavetítéseket, amelyek örökre megmaradnak a nézők emlékezetében. A képek és zenék harmóniájában rejlik az igazi mágia – fedezd fel te is ezt a csodát a slideshow készítő programok segítségével!

adobe after effect

Slideshow készítése pár perc alatt Corel Video Studio segítégével!

Lépésről lépésre útmutató!

 

Megosztom veled a videószerkesztési pályám első időszakából egy rendkívül könnyű és gyors megoldását annak, hogyan hozz létre egy slideshow percek alatt. Amire szükséged lesz a Corel Video Studio program család egyik verziója. Ha nem vásároltad meg látogass el a Corel Video Studio hivatalos weboldalára és töltsd le a 30 napos próba verziót. A próbaverzió is tartalmazza mindazt a funkciót , amit most befogok mutatni Neked.

Mi kell egy Slideshow készítéséhez?

Mint a nevében is benne van a legfontosabb elemek a fényképek, képek fotók , legtöbb esetben zenei aláfestéssel, zenék hangeffektek és előfordul hogy feliratozva is megjelennek, mint egy diavetítés esetében. Feliratot elhelyezhetsz a videó elején, végén vagy akár az egyes képek alatt is. Vedd elő fényképeidet és saját felhasználásra szánt zenéidet. Ha most nincs nálad kedvenc fotó és zenealbumot a következő weboldalak lesznek segítségedre, ahol jogdíjmentes tartalmakat tudsz letölteni:

Pexels: Ingyenes jogdíjmentes fotóknak a tárhelye, ahonnan ingyen hozzáférhetsz és felhasználhatsz több ezer képet.

POND5 : Ingyenes zenei tartalmakhoz férhetsz itt hozzá, amit szintén felhasználhatsz, vagy ha beírod a „no copyright music” kifejezést a keresődbe, akkor számtalan oldalon találsz még ingyenes zenei tartalmakat. Miután a zenék és a fotók a rendelkezésedre állnak indítsd el a Corel Video Studio Programok és a beállításokkal fogunk foglalkozni.

fénykép hozzáadása

Képek zenék hozzáadása

Fényképek és zenék hozzáadásához válaszd ki a kezelőfelületen a kis mappa ikont. A mappa ikontól jobbra látsz 3 további ikont, aminek a be és kikapcsolásával beállíthatod milyen tartalmak jelenjenek meg. Balról jobbra így néznek ki, az első egy filmszalag ikon, ami a videókat jeleníti meg. Mellette találod a fotó és zene kis ikont, amivel fotó és zene illetve hangfájlokat tudsz böngészni a nézegetőn belül. Alapértelmezett funkcióként mind 3 be van kapcsolva, így nem kell állítanod az állapotukon.

Miután a kis mappa ikon segítségével beimportáldat a képeidet és zenéidet térjünk rá a következő lépésre.

képek zenék importálva

Program beállítások automatizálás

Mielőtt még az idősávra áthúznád az összes képedet és zenédet, előtte szükséges lenne elvégezni néhány alapbeállítást.

Melyek ezek a beállítások?

Mindegyiket a Settings/Preferences fülön fogod megtalálni, vagy elegendő ha lenyomsz egy F6 billentyűt a program további beállításaihoz.

beállítások

Szerkesztés beállítások

Ha a fülek között navigálsz és elmész az Edit (szerkesztés) feliratra itt fogod tudni beállítani két fontos tulajdonságot, amelyeket a slideshow készítése során be kell állítanod.

Default photo/color duration

Az egyik a default photo/color duration – más néven fénykép vagy szín alapértelmezett hossza. Itt kell beállítanod , hogy a slideshow esetében milyen hosszú legyen egyetlen kép, fénykép tartalom miután a következő fénykép megjelenik.

Én most ezt 5 másodpercre állítottam, állítsd át te is annak megfelelően amennyi másodpercet szentelsz egy képnek.

Automatically add transition Effect

A másik fontos beállítást úgy tudod elvégezni, hogy az üres kis jelölőnégyzetet az automatically add transition effect előtt bepipálod. Ezzel automatikusan adsz videóátmeneteket a képek közé, így az idősávon nem kell egyesével behúznod az egyes átmeneteket mint pl: crossfade fx vagy bármelyik más effekt.

Tovább tudod finomítani a beállításokat a  default transition effect legördülő menü segítségével. Itt beállíthatsz kizárólag egy-egy effektet, melyik jelenlen meg az egyes fotók között vagy amit én szeretek még az a random, amikor véletlenszerűen ad hozzá a program különböző effekteket az egyes képekhez. 

Az effekteknek a hosszát szintén tudod szabályozni, nálam jeelneg most egy másdperc egy átmenet hossza de nyugodtan írd át arra, amire szeretnéd.

Miután minden beállítást elvégeztél, kattintsd az ok gombra és megkezdődhet a fotóknak az idősávra való helyezése

 

automatizálás

Idősáv használata

Jelöld ki az összes fotód, amit az idősávra szeretnél helyezni. Ha több fotót akarsz húzni az idősávra , amit beimportáltál akkor kattints egy fotóra, mondjuk a legelsőre , nyomd le a shift gombot, és amíg nyomva tartod kattints az utolsó fotóra amit beszeretnél húzni. Ekkor az első és utolsó fotó közötti összes fényképet kijelölöd és egy egyszerű bal egér gombbal ráhúzhatod az idősávra.

kijelölés

Rögtön látod, hogy amelyik fotót az idősávra helyezted egy kis zöld pipával jelenik meg bal oldalt a nézegető módban, illetve az idősávon már látod hogy automatikusan elhelyezésre kerültek az átmenetek az egyes fotók között. Ez már egész jól néz ki de még egy kicsit statikusnak tartom a fotókat hogy, így egy helyben vannak és nincs úgymond élet bennük. Éppen ezért , hogy ezen változtassak az Auto Pan and Zoom-ot fogom alkalmazni az összes fotómra.

Auto Pan and Zoom használata

Mit jelent ez pontosan? Ez a kifejezés annyit jelent  hogy eg ytartalmat – mi esetünkben egy fényképet a program automatikusan megnagyítja és eltolja ennek a funkciónak a hozzáadásával. Ami nagyszerű még ebben a funkcióban, hogy egyidejűleg az összes ftódra tudod alkalmazni és nem kel legyesével beállítanod azt. Egyetlen aprócska hátránya lehet enne ka funkciónak.

Ha családi vagy bármilyen más fotón alkalmazod ezt, előfordulhat, hogy az auto pan and zoom funkció a véletlenszerű nagyítás és eltolásnak köszönhetően, a nagyított tartalomnál levághatsz egy egy kép sarkot – illetve annyira felnagyítja hogy az nem látszik.

Éppen ezért érdemes még azért végigfutni minden tartalmon, hogy ellenőrizd a nagyítás és az eltolás sikeres volt -e?

Hogyan állítsam be?

Kattints az idősávodon egy fotóra, majd nyomd le a CTRL+A billentyűkombinációt. Ezzel kijelölöd az összes fotót átmenetekkel együtt. Kattints egy fényképre az idősávon jobb egérgombbal és válaszd ki az auto pan and zoom feliratot.

Néhány pillanat alatt a program lefuttatja az effekt hozzáadását és máris elkészült az összes képednek az automatikus nagyítás és mozgatása.

auto pan and zoom

Ha mindezzel megvagy már csak zenét és feliratokat kell hozzáadni az idősávodon lévő tartalmakhoz.

Egyszerűen csak húzz le egy beimportált zenét az audio sávra. Felirat hozzáadását ha szeretnéd azt pedig a T (title gomb) segítségével tudod hozzáadni az idősávodhoz.

A szöveg és hangbeállítások részletes funkciójával kapcsolatban tekintsd meg a corel video studio sorozat cikkemet ,ahol a program fontosabb funkcióiról számolok be.

Illetve egy általános érvényű minden programban előforduló és hasznos funkciókat pedig a videószerkesztésről írt cikkemben olvashatsz.

Slideshow kimentése

Egyetlen dolog maradt hátra, mégpedig a videódnak a kimentése. Ehhez kattints a jobb felső sarokban látható Share feliratra, majd válassz a felkínált videó formátumok között. Én most az MPEG-4et fogom választani. Add meg a videódnak a címét és az elérési útvonalon keresztül a videó mentésének a helyét.

Ha mindezzel megvagy kattints a Start gombra, várd meg amíg a program összefűzni a videódat és a videó hosszától függően pár perc múlva már vissza is nézheted az első elkészített slideshow tartalmadat! Ha sikerült valamilyen tartalmat ezzel a módszerrel elkészítened és megszeretnéd osztani jelezz felém, illetve ha más videó szerkesztéssel, konvertálásról  kapcsolatos cikkemről, útmutatóról olvasnál szívesen azt a témakörök menüpont alatt megtudod tenni.

 

videó kimentése

Az 5 Legkönnyebb Videószerkesztő Program 2023ban

Ismerd meg a 2023-ban elérhető legegyszerűbb videószerkesztő programokat, amelyekkel könnyedén hozhatsz létre lenyűgöző videókat. Fedezz fel különböző videószerkesztő alkalmazásokat és ismerd meg a legsikeresebb videószerkesztő programokat, amik segítségével te is...

Vicces Tiktok videó készítése! Hogyan lássak hozzá?

Vicces Tiktok videó készítése Számtalan módja van annak, hogy videót gyárts Tiktokra. Vicces tiktok videó készítése történhet úgy is, hogy egyszerűen felveheted mobiltelefonról, megvághatsz egy filmjelenetet és közzéteheted azt a számítógépedről is. Ha a tiktok...

Top 2 tipp Videó gyorsítása Adobe Premiere Pro Tippek

Üdvözöljük az Adobe Premiere Pro tippeket tartalmazó cikkünkben, ahol megosztjuk veled, hogyan tudod egyszerűen és hatékonyan gyorsítani a videóidat. Az Adobe Premiere Pro videószerkesztővel lehetőséged van dinamikusabbá és lendületesebbé tenni a videóidat, és mi most...

Fedezd fel a sokoldalú és ingyenes online videószerkesztő programokat

Online videószerkesztő Az online videószerkesztés egyre népszerűbbé válik, és most itt van az egyetlen olyan platform, amely sokoldalú és ingyenes eszközökkel segít a videók szerkesztésében. Fedezd fel ennek az online videószerkesztőnek a lehetőségeit, amely egyszerű...

Top10 ingyenes videószerkesztő program 2024

Top10 ingyenes videószerkesztő program 2024 Fedezd fel a legjobb 10 ingyenes videószerkesztő programot, amelyekkel profi videókat készíthetsz 2024-ben! Kreatív és egyszerű eszközök várnak, hogy inspirálják a videószerkesztés világában. Mit jelent a videószerkesztő...

Top 5 Legjobb Ingyenes Videószerkesztő Program 2024

Top 5 Legjobb Ingyenes Videószerkesztő Program 2024 Főbb Kérdések a Cikkben: - Mik az öt legjobb ingyenes videószerkesztő program 2024-ben?- Milyen funkciókat kínálnak ezek a programok?- Hogyan lehet használni ezeket a videószerkesztőket? Kulcspontok a Movavi Video...

Hogyan vágjunk videót

Hogyan vágjunk videót Adobe Premiere Pro-ban: Kezdők útmutatója Az Adobe Premiere Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő program a piacon, professzionális funkciókkal és intuitív felülettel. Akár kezdő vagy, akár profi, ez a cikk végigvezet a videóvágás alapjain a...

Filmek létrehozása videószerkesztővel

Filmek létrehozása, azaz hogyan készítsünk lenyűgöző filmeket videószerkesztővel? A videószerkesztés egy olyan kreatív folyamat, amely segít megosztani a történeteinket, érzéseinket és üzeneteinket a világgal. Egy jó videószerkesztővel nemcsak a felvett anyagot...

5 ingyenes videószerkesztő program, ami a hasznodra lehet!

5 Ingyenes videószerkesztő program    1. DaVinci Resolve: Szakmai szintű funkciókkal rendelkezik, mint a színkorrekció, effektek és hangszerkesztés. Kezdőknek bonyolult lehet a felülete. Letölthető Windows, macOS és Linux rendszerekre. 2. HitFilm Express: Kiváló...

Videószerkesztés az alapoktól mindenkinek

Videószerkesztés az alapoktól A következő cikkemben arról számolok be, hogyan tudod saját magad szerkeszteni kedvenc videóidat! Érdemes átgondolnod milyen céllal állsz hozzá a munkádhoz. Egy rövid zenés videót szeretnél, egy slideshow-t vagy egy hosszabb film...
Share This
Share via
Copy link