Mikor van szükség videó konvertálásra?

Ha többen dolgoztok egy projekten belül és közösen meghatároztok egy videó formátumot amivel mindannyian dolgoztok a videó konvertálás-ra mint műveletre gondolnotok kell abban az esetben ha nem egységes formátumot kezeltek.

mikor van szükség videó konvertálásra

Miért kell videót konvertálni?

Miért nem jó úgy, ahogyan nyersanyagként felvettem?

Jól lehet, de az utómunkákat és a finomításokat vagy az egyszerű továbbítást követően előfordulhat, hogy a partnered felé, akinek küldöd a videót nem tudja kezelni az adott formátumot.
Ilyenkor jó ha ismered milyen videó formátumok léteznek és előre feltudsz készülni arra helyzetre is ha esetleg a partnered nem képes kezelni a te általad készített formátumokat. A formátumok között minőségbeli adatsűrűség, képfelbontás különbözőségek adódhatnak.

A videó szerkesztés illetve a videó szerkesztő programok cikkemben írtam arról, hogyan kell készíteni egy-egy videót, de a videó konvertálásra ott nem tértem ki. Videó konvertálásnak minősül az is, amikor egy összeszerkesztett videódat szeretnéd végleges kimenteni egy videó szerkesztő program segítségével. Magyarán ez a kimentés is megfelel a videó konvertálásnak, h a kimentéskor más videó formátumot választasz ,mint amivel korábban dolgoztál.

Klasszikus értelembe véve, amikor videó konvertálásról beszélek, sokan először többek között én is az online videó konvertáló programokra gondolunk. A legtöbb ingyenes használható némi korlátozással.

videó korlátozás

Milyen korlátozások lehetnek egy ingyenes videó konvertáló program esetében?

Rövidebb hosszúságú videókra lettek kitalálva, a nagyobb terjedelmű film kategóriás hosszúágú klipeket nem feltétlenül tudja jól kezelni. A hosszabb terjedelemhez legtöbb esetben eredeti szoftverre vagy előfizetéses megoldásra lehet szükséged!

Másik ilyen korlátozás lehet, mikor a videó konvertáló program a saját logo-ját égeti rá az átszerkesztett klipedre. Ugyan elkészül a megfelelő formátumba történő kimentés, de mégis kicsit keserű szájízzel figyeled a konvertáló cég logo-ját a klipeden.

Jobb esetben kisebb méretben a videód egyik sarkán fordul csak elő, kellemetlenebb helyezet akkor adódik, amikor a videód teljes tartalmára középen nagy méretben égeti rá a feliratot

Arról, most nem írok, hogy az egyes videó szerkesztő progrmaokat hogyan kell használni film mentésekor. Viszont nézzük meg közösen melyek azoka legfőbb lépések, amelyeket szükséges elvégezned egy videó konvertál-ás folyamán.

video konvertálás

Videó konvertálás 10 lépése

1. Videó konvertálásához

 használhatsz online konvertereket, például a „Convertio” vagy „Online Video Converter” weboldalakat. Egyszerűen töltsd fel a videót, válaszd ki a kívánt formátumot, majd indítsd el a konvertálást.

2. Kiválasztás:

 Válassz egy megbízható online videókonvertáló szolgáltatást, például a „Convertio” vagy „Online Video Converter” oldalakat.

3. Feltöltés:

 Keresd meg a kiválasztott oldal feltöltési lehetőségét, és töltsd fel a konvertálni kívánt videófájlt.

4. Formátum kiválasztás:

 Válaszd ki a kívánt konvertált formátumot, például MP4, AVI vagy más elérhető lehetőségeket.

5. Beállítások módosítása (opcionális):

 Egyes esetekben módosíthatod a videó beállításait, például felbontást vagy kodeket.

6. Fájl mérete és minőség beállítása (opcionális):

 Ha szükséges, állítsd be a kívánt fájl méretét vagy minőségét.

7. E-mail cím megadása (opcionális):

 Ha szeretnéd, hogy az elkészült fájlt e-mailben küldjék el neked, add meg az e-mail címed.

8. Konvertálás indítása:

 Nyomd meg a „Konvertálás” vagy hasonló gombot a folyamat elindításához.

9. Várakozás:

 Várd meg , hogy a konvertálás befejeződjön. Ez néhány percet vagy akár hosszabb időt is igénybe vehet, attól függően, milyen hosszú és milyen típusú a videó.

10. Letöltés:

 Amikor a konvertálás befejeződött, a weboldal általában jelzi, hogy a fájl kész. Töltsd le az elkészült videót.

Utolsó lépés után fontos, hogy leellenőrizd azt a tartalmat amit éppen konvertálál.

Ellenőrzés: Nyisd meg a letöltött fájlt, hogy megbizonyosodj róla, hogy a konvertálás sikeres volt, és a videó megfelel az elvárásaidnak.

online video converter

Online Video Converter – Convert Video to MP4, AVI, MPEG 

 

Az itt található program használata közel azonos és megegyezik az előbb ismertettek szerint, Menjünk azért végi mit – hol találsz ha megnyitod ezt a weboldalt.

Egy hatlmas nagy Open file gomb-ot találsz, melyet nem lehet eltéveszteni. Ha rákattintasz kitudod jelölni a számítógépeden lementett vagy pendrive-on esetleg sd kártyán tárold videóidat konvertálásra. Videó mellett hangfájlt is áttudsz konvertálni ha szeretnéd.

A videód feltöltését követően kiválaszthatod milyen formátum legyen a kimentett tartalom avi, mpeg, mov vagy bármi más. Ha kiválasztottad lehetőséged van még a resolution gomb-ra kattintva a felbontást is módosítani. 

A Settings vagy másnéven beállítok gombbal pedig a videó, audio kodek és a kimenteni kívánt videó nagyságát tudod módosítani.

Ha minden beállítást elvégeztél egyszerűen csak kattints egy másik hatalmas gombra a Convert feliratra.

Videó hosszától függően meg kell várnod amig a konvertálás befejeződik. Ha ez megtörtén vagy automatikusan vagy manuálisan megtudod kezdeni az átkonvertáld videódnak a letöltését.

Share This
Share via
Copy link