Mit jelent az áttűnés?

Két videószelet közötti átúszás, átmenet, amely a videókat különféle módon választja el egymástól. Ezáltal új hatás és megjelenés éri a videókat.

 

Hogyan használjuk az áttűnéseket?

Előfordul, hogy nem a teljes projekttartalmát akarjuk kimenteni egy videóba, hanem csak addig a pontig ,amíg mi Szerkesztés menüpont alatt többféle szimbólumot láthatunk.
Az áttűnések kiválasztásához kattintsunk az „AB” ikon-ra.
Rengeteg átúszás, transition közül választhatunk. Az egyik legnépszerűbb mind közül az FX kategórián belül a Crossfade de a fade to black is sokak számára biztosan ismert.

A Corel Video Studio-ban a videósávon már korábban felosztott videószeletek közé , ha beimportálunk egy ilyen átmenetet a két videót másféle módon fogja elválasztani egymástól.

Bal egér gombbal kijelölöm az átúszás és a két videószelet közé egyszerűen csak behúzom.
Elsőre ha behúzzuk csak pár másodpercig szól az átúszás amely nagyon hamar elugrik.

Áttűnés sebessége

Ha szabályozni akarjuk az átúszás sebességét azt úgy tehetjük meg ha a videósávon található átúszásra rákattintunk.

Ezt követően rákattintunk jobb oldalt középen az option feliratra és ott a másodperc mutatót átírhatjuk több vagy kevesebbre. Másik módszer szintén ha az átmenetre kattintunk a bal egér gombot nyomva tartom és elhúzom jobbra vagy balra akkor is növelhető az átúszás hozza.

Ha kíváncsiak vagyunk arra, hogyan lehet a Corel Video Studio-ban az áttűnéseket használni menjünk az alábbi bejegyzésre. 

orange
asian girl
Share This
Share via
Copy link