Mit jelent az Orange Marker?

Előző videóbejegyzséhez képest szintén a megjelölést értjük a marker alatt. Az orange szó pedig a narancssárga színre utal.

Videószerkesztés során az orange marker különböző módon segíti nekünk kimenteni a szerkesztett videónkat.

Hogyan lehet egy munkánkat személyre szabottan kimenteni?

Előfordul, hogy nem a teljes projekttartalmát akarjuk kimenteni egy videóba, hanem csak addig a pontig ,amíg mi szeretnénk.

A felületen belül a kapcsos zárójelek lesznek segítségünkre , amelyek lehetővé teszik, hogy egy adott pontig legyen a videó kimentve.

A Corel Video Studio-ban legkönnyebben úgy tudjuk megtenni, ha a timecodet használva a kurzor segítségével elnavigálunk a például a videó 6. percéig és úgy kattintunk a kapcsos zárójelre.

Korábban néztük ha a kapcsos zárójelre való kattintást megelőzően kijelöljük a videót, akkor a videószelet azon részét levágja. Függ ez attól, hogy a jobb vagy bal oldali kapcsos zárójelet használjuk.

Azonban, ha nem jelöljük ki a videószeletet, hanem rögtön a perc kiválasztása után kattintunk a kapcsos zárójelre akkor meg fog jelenni a videó sáv felett egy narancs színű vastag vonal az adott videó szeletig bezárólag.

Kapcsos zárójelek

A bal oldali kapcsos zárójelt a kiválasztott tartalom mögötti részt jelöli meg. A jobb oldali kapcsos zárójel a kiválasztott tartalom előtti részt jelöli ki. A bal felső sarokban lévő előnézetes videó alatt szintén kijelölhetjük bal egér gombbal , hogy meddig legyen kimentve a videó.

Miután elkészültünk a videó kiválasztásával utána, a share fülre kattintva kimenthetjük a videónkat és meggyőződhetünk a kimentés sikerességéről.

Ha kíváncsiak vagyunk arra, hogyan lehet a Corel Video Studio-ban az áttűnéseket használni menjünk az alábbi bejegyzésre. 

orange
asian girl
Share This
Share via
Copy link