Mi az a Marker?

Másnéven címke vagy jelölő.  Ha párhuzamot kéne vonnunk, leginkább akkor vesszük hasznát egy-egy címkének, amikor egy több oldalas kötetet meg kell jelölnünk egy-egy oldalnál.

Videószerkesztés során is használhatunk hasonló címkéket, amikor nem feltétlenül akarunk kivágni egy jelenetet, hanem csak  emlékeztetőül helyezünk el egy címkét.

Miért jó címkézni?

Gyakran előfordul, hogy akad egy olyan munkák vagy projektünk, amit előreláthatólag nem tudunk megállapítani mikor fogunk befejezni. Ugyanakkor a fejünkben összeállt mit hova szeretnénk helyezni, honnan akarunk kivágni, melyik jelenetnél akarunk esetleg feliratot beszúrni, akkor ezek a kis jelölők is segítik a munkánkat.

Mégpedig azzal, ha felcímkézzük a videónknál azt a részt, amelyikről tudni fogjuk, hogy majd a későbbiekben módosításra kerül. A Corel Video Studio-ban a jelölők használata roppant egyszerű.

Importáljunk be egy videót a videó sávra és azt követően vigyük a kurzort a videószelet egy adott pontjához. A videószelet felé helyezve a kurzorunk alapértelmezett szimbóluma átvált egy olyan nyílra ami alatt egy pici fekete háromszög található egy fehér körön belül.

Ha kurzor kinézete átváltott egyszerűen csak bal gombbal kell kattintanunk és megjelenik egy zöld háromszög a videószelet felett. Ez a videószerkesztést nem befolyásolja nem is módosítja, viszont kiváló emlékeztető lehet a számunkra.

Továbbá ha kettőt rákattintunk az egér bal gombjával erre a zöld háromszögre megjelenik egy „Rename” nevezetű ablak, ahová beírhatunk egy tetszőleges szöveget. Ez a tetszőleges szöveg emlékeztetőként fog szolgálni és ha a későbbiekben a kurzort újra a zöld nyílra visszük megjelenik a korábban beírt szövegünk.

Például csak annyit írunk magunknak a jelölőhöz , hogy „felirat” erről fogjuk tudni , hogy ere a helyre szeretnénk még egy feliratot beszúrni.

Ha kíváncsiak vagyunk arra, hogyan lehet a Corel Video Studio-ban az orange marker jelölőt használni akkor kattintsunk az alábbi bejegyzésre. 

Share This
Share via
Copy link