Hogyan tudunk könnyedén óriásfájlokat küldeni a wetransfer segítségével?

Többször már előfordult velem is, hogy egy adat továbbítását a levelezőrendszeremen keresztül nem tudtam elküldeni. A legtöbbször ennek az oka az volt, hogy a fájl mérete rendszerint nagyobb volt a megengedettnél. Ezáltal kénytelen voltam más megoldás után kutatni, ahol elküldhettem a nagyobb méretű adataimat is a partneremnek.  Természetesen erre is több lehetőség van , de mi most a wetransfer használatát fogjuk megnézni.

Elsőként írjuk be az internetes böngészőnkbe a következőt: https://www.wetransfer.com. Az oldal sikeres megnyitása után a következő képpel találkozuhatunk:

 

A wetransfer oldal kinézete

4 különböző menüponttal találkozunk, melyek használatára szükségeünk lesz a sikeres fájlküldés során.
Elsőként a legfelső sorban a plusz jel mellett találhatjuk az „Add your files” kifejezést, ahová az adatainkat feltölthetjük. A wetransfer ingyenes változatán keresztül összesen 2 gigabyte adat küldésére is van lehetőségünk.

Miután feltöltöttük az adatainkat, a következő sorba írhatjuk be a partnerünknek az e-mail címét, ahová az adatainkat akarjuk küldeni. Fontos megjegyezni a feltöltött adatok sebessége függ a fájlok nagyságától és az internetünk sebességétől. Minél nagyobb méretű adatokat akarunk átküldeni, annál több ideig tart a feltöltés.

Harmadik lépésként adjuk meg a saját e-mail címünket. Ha már bevagyunk jelentkezve egy e-mail fiókba , akkor automatikusan ez a sor kitöltésre kerül. Ha ez a sor mégis üres lenne, ne habozzunk és adjuk meg az e-mail címünket. Az e-mail cím beírása nagy jelentőséggel bír.  Tudnunk kell, hogy a megküldött adatok egy hétig elérhetőek egy nyilvános szerveren. A link bitzokában bárki hozzáférhet és letölthetni. Miután a letöltés sikeres volt a wetransfer szolgáltatás ad egy visszaigazolást a letöltésekről. Válaszüzenetben megkapjuk, milyen címzett mikor töltötte le az átküldött dokumentumokat.

Végül de nem utolsó sorban a küldés előtt, a „message”  box-ban beírhatjuk az üzenetünket. Ha mindezzel kész vagyunk a Transfer gomb aktív lesz és a kattintást követően meg is kezdődik a fájloknak a továbbítása.

Ne feledjük az ingyenes változattal csak 2 gigabyte adatok tudunk elküldeni. Azonban ha ügyesen vagyunk és egy még nagyobb méretű fájlt több szeletre szedünk szét a 2 gigabyte korlát alatt akárhányszor küldhetünk nagy méretű fájlokat.

 

Share This
Share via
Copy link