Mi az a Marker?

Másnéven címke vagy jelölő.  Ha párhuzamot kéne vonnunk és nézzük meg mikor akkor vesszük hasznát egy-egy címkének.  Főleg amikor egy több oldalas kötetet meg kell jelölnünk egy-egy oldalnál.

Videószerkesztés során is használhatunk hasonló címkéket.  Ekkor nem feltétlenül akarunk kivágni egy jelenetet, csupán  emlékeztetőül helyezünk el egy címkét.

Miért jó címkézni?

Gyakran előfordul, hogy akad egy olyan projektünk, amiről nem fogjuk tudni mikor lesz kész. Ugyanakkor a fejünkben összeállt mit hova szeretnénk helyezni, melyik jelenetnél akarunk esetleg feliratot beszúrni. Ekkor ezek a kis jelölők fogják segíteni a munkánkat.

Mégpedig azzal, ha felcímkézzük a videónknál azt a részt, amelyikről tudni fogjuk, hogy majd a későbbiekben módosításra kerül.
A Corel Video Studio-ban a jelölők használata roppant egyszerű.

Importáljunk be egy videót a videó sávra és azt követően vigyük a kurzort a videószelet egy adott pontjához.
A videószelet felé helyezve a kurzorunk alapértelmezett szimbóluma átvált egy olyan nyílra ami alatt egy pici fekete háromszög található egy fehér körön belül.

Ha kurzor kinézete átváltott egyszerűen csak bal gombbal kell kattintanunk és megjelenik egy zöld háromszög a videószelet felett.
Ez a videószerkesztést nem befolyásolja, viszont kiváló emlékeztető lehet a számunkra.

Továbbá ha kettőt rákattintunk az egér bal gombjával erre a zöld háromszögre megjelenik egy „Rename” nevezetű ablak. Ide beírhatunk egy tetszőleges szöveget.
Ez a tetszőleges szöveg emlékeztetőként fog szolgálni és ha a későbbiekben a kurzort újra a zöld nyílra visszük megjelenik a korábban beírt szövegünk.

Például csak annyit írunk magunknak a jelölőhöz , hogy „felirat” . Erről fogjuk tudni , hogy ere a helyre szeretnénk még egy feliratot beszúrni.

Ha kíváncsiak vagyunk arra, hogyan lehet a Corel Video Studio-ban további vágási technikákra akkor kattintsunk az alábbi bejegyzésre. 

Share This
Share via
Copy link