Hogyan méretezzük át a videószeleteket?

A szerkesztő nézeten belül a vágó sávokon a videók nagyságát tudjuk növelni és csökkenteni. Ha részletesebb , apróbb vágásokra van szükségünk nézzük meg hogyan lehet a videósávok méretét nagyítani esetleg csökkenteni.

 

Miért fontos a videószeletek méretének a növelése?

Későbbiekben, amikor majd tizedmásodperc pontossággal kívánunk kivágni egy-egy jelenetet. Tegyük fel 6 perc 8 másodpercről 6 perc 40 másodpercig legyen kivágva egy jelenet, akkor lényegesen megkönnyíti amunkánkat ha tudjuk hogyan kell az adott videó méretét növelni illetve csökkenteni. Ha a videóban megtekintjük a videósvát, láthatjuk hogy egyidejűeg 24 percet látunk, amit a jobb alsú csúszkával tudunk elhúzni jobbra. Elhúzzuk teljesen a videó végére a csúszka segítségével láthatjuk , hogy a beimporátlt a videó jelenleg közel másfél óra.

Az  a feladatunk, hogy tizedpontossággal kell kivágni egy jelenetet a filmből elsőként kattintsunk a videószelet azon részére ahonnan kiakarjuk vágni a jelenetet.

Ha a méret nincs átállítva és még mindig alapértelmezett nem tudunk tizedpontossággal kijelölni.

A videósáv felett jobb oldalt találunk egy csúszkát „Zoom in” és „Zoom Out” megnevezéssel. Ha a Zoom in feliratra kattintuk láthatjuk hogy a videó szelet mérete lecsökken és nagyobb pontossággal tudjuk kijelöni a videószeletet.

A Zoom Out gomb segítségével pedig visszatudjuk állítan ia videószelet méretét alapértelmezettre, illetve a csúszkával is szabályozható a méret nagysága.

Ha a méret megfelelően be van állítva az egér segítségével könnyedén megtekinthetjük az idősávon hány perc hány másodpercnél járunk

A markerek illetve jelölők használatának beállításához kattintsunk a következő videóbejegyzésre.

Share This
Share via
Copy link