Hogyan növeljük a videó sávok számát?

A szerkesztőpanelen a videó importálást követően lehetőségünk van a videósávok számát növelni illetve csökkenteni. Vegyünk egy példát arra mi a teendő ha több videót szeretnénk egymásra helyezni.

Mikor szokott ez előfordulni, miért hasznos ez számunkra?

Többek között ha green box vagy blue box technikával dolgozunk és egy egyszínű háttér alá akarunk helyezni egy másik videót szükségünk lesz több videó sávra is.
Ebben az esetben a videókat a Corel Video Studio Pro X9 programon belül egymás alá kell helyeznünk.

Alapértelmezett beállításoknál egyidejűleg 2 vagy 3 videó sáv szerepel a programon belül. Azonban ha megakarjuk növelni ezen videó sávok számát vigyük a kurzort a szerkesztőpanelen jobb oldalt a
„Track manager” feliratra.

Ezt követően végignézhetjük jelenleg hány  videó sáv, címsáv, hangsáv illetve zenesáv van jelenleg bekapcsolva.

A programon belül összesen 20 videós ávot helyezhetünk egymás alá.  Természetesen ha több sávot szeretnénk létrehozni lehetőségünk van rá az egyes videók lementését követően újrakezdeni a folyamatot. Így a megkapott videó sávok száma akár végtelen is lehet. Bevallom 3-4-néál több sávval egyidejűleg ritkán szoktam foglalkozni de nem kizáró ok ha valakinek ilyen jellegű munkája vagy affinitása van megteheti.

Felirat sávnál egyidejűleg két sáv a támogatott míg a hang sávnál összesen 8, de ahogy azt előbb említettem a sávok száma végtelen is lehet ugyanúgy egy kis kreativitással.

Ha kijelöltük az általunk választott számot egy OK gombbal jóváhagyjuk és azt követően más elrendezésben láthatóak lesznek az egyes sávok.

Ha kíváncsiak vagyunk, hogyan lehet a kezelőfelületen belül állítani a méretet tekintsük meg az alábbi videós bejegyzést!

Share This
Share via
Copy link