Hogyan importáljunk videót videószerkesző program segítségével?

Mielőtt feldolgoznánk a nyers videóanyagot szükséges azt egy videószerkesztő programmal társítani.
Ezt többféleképpen tudjuk megtenni. Az egyes importálási módszerek közül két különböző technikát fogunk megnézni.

 

Videó importálása kamerán keresztül.

Ha közvetlenül rákötjük kézikameránkat a számítógépre, lehetőségünk van az élőfelvételt realtime-ben rögzíteni. Régebben, amikor szalagos kazetták segítségével akartuk a rögzített nyersanyagot beimportálni ezt a technikát alakalmaztuk.
A Corel VideoStudio X9-ben a Capture menüpont alatt, a piros pont mellett található record felirattal tudjuk a rögzített videót a számítógépre másolni.

A felvételt a stop felirattal is megszakíthatjuk és az addig rögzített anyag kerül átmásolásra. Azonban ha nem nyúlunk a stop felirathoz, akkor amíg a felvétel teljes hossza átmásolásra kerül.

A felvételek átmásolása előtt választhatunk a Corel Video Studio x) által felajánlott alapértelmezett mappák közül vagy a tallózás gomb segítségével egy saját mappánkba is elmenthetjük a kedvenc videóinkat.

Videó importálása számítógépről

Minden videószerkesztési folyamat legelső lépése a vágandó videó beimportálása.
A Corel Video Studio X9-ben ez roppant egyszerű módon történik. Miután elindítottuk a programot, a jobb oldali panelon keresztül a jobb egér gomb és az “Add files” menüpont segítségével importálhatunk be új videókat a számítógépről.

Ezt követően meg is kezdődhetnek a szerkesztési munkálatok. Azonban mielőtt ráténék a különböző vágási technikákra tekintsük meg a kezelőfelület használatát itt.

 

Share This
Share via
Copy link