Az állományműveletek közül az első legfontosabb művelet

 

Mit  nevezünk állományműveleteknek?

Leírhatnánk szakszavakkal ennek a fogalomnak a definícióját. De jobb szeretem ha mindent egyszerűsítünk, ahogyan csak tudunk. Az állományműveletek szóval ritkán találkozunk, azonban legtöbben minden nap használjuk. Milyen tevékenységekről is van szó? Minden olyan művelet, amely a meglévő vagy egy új adatunk használatát segíti. Többek között ilyen az új mappa létrehozása is. Végtelenül egyszerű mutatvány, amelyet az egér illetve a gyorsbillentyűk használatával is létrehozhatunk.

Új mappa létrehozása minden olyan adatállomány tárolására szolgál, amelyet elakarunk különíteni az összes többi adattól.

Miért jó ez nekünk?

Ha irodai munkát végzünk biztos előfordult már, hogy egyszerre több témában is kezelünk papírokat.  Szokták mondani a zseni a káoszban is átlát mindent, de többségünknek nem árt ha a mappáink rendezve vannak. A számítógép esetében a digitális adataink, fotóink, videóink. Téma és név szerint különböző mappákat hozhatunk létre, amelyben tárolhatjuk kedvenc adatainkat.

Az operációs rendszereknél alapértelmezett mappákat is találhatunk. Ezek a mappák fotók, videók, zenék és dokumentumok tárolására alkalmasak. Ugyanakkor mi magunk is létrehozhatunk pár gombnyomással egy teljesen új mappát.  Itt pedig a további állományműveletek segítségével elhelyezhetünk minél több adatot.

Lássunk is hozzá a művelethez!

Új mappa létrehozásához használjuk elsőként az egér jobb gombját. Egy kattintást követően a legördülő menüsorból válasszuk ki az „Új” feliratot. Ezt követően a második menüsorból a mappa feliratra kattintva készen is vagyunk. Elsőre a mappánk még üres lesz de a további műveletek segítségével, mint a másolás, kivágás, átnevezés, törlés módosíthatjuk a mappánk tartalmát.

Share This
Share via
Copy link