Ezen az oldalon kívánom bemutatni az alapvető számítógépes ismereteket. Sokaknak alapvető lehet mindaz, amit itt találunk, de biztos van olyan, akinek ez a tudás hiányzik. Sokan ma már nem tudnánk elképzelni a munkánkat, az otthoni kikapcsolódást számítógép használata nélkül. 

Miért használjuk egyáltalán ezeket az eszközöket?

 

Miért jó nekünk?

A legtöbb esetben az alábbi válaszokat kapom: kapcsolattartás, munkavégzés, tanulás. Mindez szép és jó, de mi van akkor ha nem ismerjük a számítógépet? Nem azt értem ez alatt, hogy ismerjük meg a teljes működését, sokkal inkább arra célzok, hogy legyünk nyitottak az új ismeretek megszerzésére.

Elsőként grafikus felületet kell megismernünk, másszóval jó ha tudunk mindenről, ami a képernyőn látható. Ezt az angol GUI-nak hívja (Graphical Internal Userface). Itt van a tálca, a parancsikonok és a start menü. Rengeteg dolgot tudunk itt is megtenni, többek között az alábbiakat:
háttérkép beállítása, új parancsikonok, másolás, beillesztés,törlés, átnevezés és még számos dolgot. A listánk nagyon hosszú lenne, ha mindent felsorolnék, ezért most csupán arra ösztönzöm, böngéssze végig a postokat és találja meg, amire szüksége van.

Másolás

Másolás

Az állományműveletek közül az egyik leggyakrabban használt művelet a másolás. Gondoljunk bele ha már csak biztonsági másolatot is szeretnénk készíteni, akkor ezt a műveletet kell alkalmaznunk a...

Share This
Share via
Copy link